Recipes

More

Bengali Rasbora | Eid Special Meetha Recipes

Bengali Rasbora | Eid Special Meetha Recipes

  • PREP TIME
    60
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    6

Make this Meethi Eid even more sweeter with these Bengali Rasbora sweets. These perfect bites of sweetness will melt in your mouth like anything. Try out these Bengali Rashbara sweets and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Bengali Rashbara:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat ghee and add semolina. Roast for 2-3 mins or until fragrant.

2 .
Now add milk and cook until it starts to thicken and the milk dries. Turn off flame and cover and rest for 20 mins at room temperature.

3 .
In a bowl add this semolina mixture, cardamom powder, baking soda, milk powder and mix it well.

4 .
Make roll shapes from the hand full of mixture and deep fry until golden brown. Set aside.

5 .
In a pan heat water and add sugar, green cardamom, rose essence, lemon juice and cook until sugar dissolves and mixture slightly thickens.

6 .
Your sugar syrup is ready. Soak Bengali Rashbara in the sugar syrup for 1 hour and serve.

7 .
Your Bengali Rashbara is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بنگالی راشبرابنانے کے لئے ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں سوجی ڈال کر دو سے تین منٹ یا خوشبودار ہونے تک روسٹ کر لیں۔

2 .
اب اس میں دودھڈال کر گاڑھا اور دودھ خشک ہونے تک پکائیں۔پھر چولہا بند کرکے ڈھکن سے ڈھک کر کمرے کے درجہ حرارت پربیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں اس سوجی مکسچر، الائچی پاؤڈر، بیکنگ سوڈا اور دودھ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب اس مکسچرکو ہاتھوں سے رول کی شکلیں بنا لیں اور گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کرلیں۔

5 .
شوگر سیرپ بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکے اس میں اس میں چینی، سبز الائچی، روز ایسنس اور لیموں کا رس ڈال کر چینی اچھی طرح حل ہونے اور مکسچر ہلکا سا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
شوگر سیرپ تیار ہے۔ بنگالی راشبرا کو شوگر سیرپ میں ایک گھنٹہ بھگو دیں۔

7 .
بنگالی راشبرا تیار ہے۔

Recipe Tips