Recipes

More

Bhindi Masala Recipe

Bhindi Masala Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Learn how to make the Restaurant-Style Bhindi Masala Recipe (Masala Okra) at home! This easy and delicious Pakistani dish is bursting with flavor and perfect as a side dish for any meal. Our recipe includes step-by-step instructions and helpful tips for making the best Bhindi Masala. 

 Ingredients

Ingredients for Fried Bhindi
Ingredients for Masala Bhindi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion, cook until translucent. Now add bhindi and fry for 8-10 mins. Set aside.

2 .
Heat oil in a pot and add ginger, garlic, green chilies. Sauté for a minute.

3 .
Add tomato puree, turmeric powder, red chili powder, coriander powder, cumin powder, salt and cook for 2-3 mins.

4 .
Add yogurt and cook until oil separates. Now add fried bhindi and mix it well. Cover and cook for 4-5 mins.

5 .
Dish it out and garnish it with green coriander. Your Masala Bhindi is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تلی ہوئی بھنڈی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور اس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں پھراس میں بھنڈی ڈال کرآٹھ سے دس منٹ تک بھونیں۔

2 .
مصالحہ بھنڈی بنانے کے لئےایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک، لہسن اورہری مرچ ڈال کریک منٹ کے لیے بھونیں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر،اورنمک ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں دہی ڈال کرکھانے کاتیل الگ ہونے تک پکائیں پھر اس میں تلی ہوئی بھنڈی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اورڈھک کرچار سے پان چمنٹ تک پکائیں۔

5 .
مصالحہ بھنڈی تیار ہے۔ ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips