Hot and Sour Chicken Mushroom Soup Recipe, Easy yet pleasing to taste buds soup recipe. Try out this Sour Chicken Mushroom Soup Recipe and tell us how do you like it. ...
Read More
Hot and Sour Chicken Mushroom Soup Recipe, Easy yet pleasing to taste buds soup recipe. Try out this Sour Chicken Mushroom Soup Recipe and tell us how do you like it.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1kg Chicken with Bones
  • 10-12 Black Peppercorns
  • 3 Garlic Cloves
  • 1/2 inch Ginger Piece
  • 1 tsp Salt
  • 8 cup Water
  • 1/2 cup Cabbage
  • 1/2 cup Carrots Grated
  • 1/2 cup Peas
  • 1/4 cup Mushrooms
  • 3 Egg Whites
  • 1 tbsp Corn Mixture (Mixed in Water)
  • 1/2 cup Chicken Shredded
  • 3 tbsp Soya Sauce
  • 1 tbsp Chili Garlic Sauce
  • 4 tbsp Vinegar
  • 1/2 tsp Black Pepper
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Ginger Powder
  • 1/2 tsp Garlic Powder
  • 1 tbsp Sesame Oil
  • Directions:
  • In a pan add chicken, water, black peppercorns, garlic, ginger, salt and cook until chicken done.
  • Remove the skim and then cook it on low flame 20 to 25 minutes or when chicken is tender shred the chicken and strain the stock and set aside.
  • In a pan heat oil and add mushroom and rest until light golden and take it out.
  • In a pan add stock and peas, when peas are done, then add carrots, shredded chicken, cabbage and all the seasoning, then cook for 4-5 minutes.
  • Now add Egg whites and stir continuously, then add mushroom, cornstarch mixture and stir until your desired consistency of the soup
  • In the last add green onions and serve hot.

Preparation Time:

15-20 minutes

Cooking Time:

35-40 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
چکن ہڈیوں کے ساتھ 1کلو
ثابت کالی مرچ 10-12عدد
لونگ 3عدد
ادرک آدھا انچ
نمک 1چائے کا چمچ
پانی 8کپ
بندی گوبھی آدھا کپ
گاجریں آدھا کپ
مٹر آدھا کپ
مشرومز 1چوتھائی کپ
انڈے کی سفیدی 3عدد
کارن سٹارچ مکسچر 1کھانے کا چمچ
باریک کٹا ہوا چکن آدھا کپ
سویا سو س 3کھانے کے چمچ
چِلی گارلک سوس 1کھانے کا چمچ
سرکہ 4کھانے کے چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ضرورت
ادرک پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
تِلوں کا تیل 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک پین میں چکن، پانی، ثابت لال مرچ، ادرک، لہسن اور نمک ڈال کر چکن پکنے تک پکائیں۔
اب جھاگ اتار کر ہلکی آنچ پر بیس سے پچیس منٹ پکائیں۔
جب چکن اچھی طرح پک جائے تو چکن باریک باریک کاٹ لیں اور یخنی چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں مشروم ڈالیں اور لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
پھر ایک پین میں یخنی اور مٹر ڈالیں جب مٹر پک جائیں تو اس میں گاجریں، بارک کٹا ہوا چکن اور بند گوبھی ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
اب اس میں انڈوں کی سفیدی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پھر اس میں مشروم، کارن سٹارچ مکسچر ڈال کر حسبِ ضرورت گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
پھر آخر میں سبز پیاز ڈال کر گرم گرم سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

35-40 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *