Tempting Daal Gosht Recipe to try today. Looks delectable and tastes perfect. Give it a try. ...
Read More
Tempting Daal Gosht Recipe to try today. Looks delectable and tastes perfect. Give it a try.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1/2 kg Mutton
  • 4 cup water
  • 1 cup Onion
  • 1 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tsp Turmeric
  • 1 tsp Khara masala
  • 1 cup Tomato
  • Salt to taste
  • 2 tsp red Chili powder
  • 1/2 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Coriander powder
  • 1/2 cup Oil
  • 1 & cup Split Chickpeas (Boiled)
  • 1/2 tsp Garam Masala
  • 1/2 tsp Fenugreek Leaves
  • For Tarka:
  • 4-5 tbsp Oil
  • 1/2 tsp Cumin
  • 3 Whole red chilies
  • 5-6 Kari Leaves
  • Directions:
  • -In a pan add mutton. Water, turmeric, onion, ginger garlic paste, whole spices and mix well. Cover the lid and cook for 20-25 minutes on medium low flame or until the mutton gets tender.
  • -Remove the stock and keep it aside.
  • -Now add tomato, red chili powder, cumin powder, coriander powder, oil, salt and mix well. Cook for 5-6 minutes.
  • -Now add spilt chickpeas, mix well. Add stock and then let it cook for 12-15 minutes on medium low flame. (add water if required)
  • -Now add garam masala, fenugreek leaves, mix it well.
  • -For Tarka heat oil in a pan, add cumin, whole red chili, Kari leaves and cook for few seconds.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

40-45 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
مٹن آدھا کلو
پانی 4 کپ
پیاز 1 کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
کھڑا مصالحہ 1چائے کا چمچ
ٹماٹر 1کپ
نمک حسبِ ضرورت
لال مرچ 2چائے کے چمچ
ذیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
چنے کی دال(ابلی) 1.5(ڈیڑھ کپ)
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
قصوری میتھی آدھا چائے کا چمچ
ترکہ کے لئے:
کھانے کا تیل 4-5کھانے کے چمچ
کری پتا 5-6پتے
ذیرہ آدھا چائے کا چمچ
ثابت لال مرچ 3

:اترکیب
ایک برتن میں گوشت، پانی ، پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، کھڑا مصالحہاور ہلدی ڈال کر اچھی طرح سے مکس کریں۔
ڈھکن سے ڈھانپ کر 20-25منٹ تک ہلکی آنچ پر پکنے دیں۔
یخنی نکال کر ایک سائیڈ پر رکھ دیں ۔
اب اس میں ٹماٹر، نمک، لال مرچ اور کھانے کا تیل ڈال کر 5-6منٹ تک پکائیں۔
اب اس میں ابلی ہوئی دال مکس کریں اور 1منٹ تک پکائیں ۔
پھر یخنی ڈال کر 12-15منٹ تک پکائیں ۔
اب اس میں گرم مصالحہاور قصوری میتھی ڈال کر اچھی طرح سے مکس کریں۔
ترکہ کے لئے :
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اس میں ذیرہ ، ثابت لال مرچ اور کری پتا ڈال کر کچھ سیکنڈزٖ کے لئے پکائیں اور گرم گرم دال پر ڈال دیں۔
دال تیار ہے

تیاری کا وقت :

15منٹ

پکانے کا وقت :

40-45منٹ

افراد :

4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *