Add creaminess to your meal today with Creamy Chicken Mushroom Recipe. Easy to make and delicious in flavor. Try out this Creamy Chicken Mushroom Recipe and share your feedback. ...
Read More
Add creaminess to your meal today with Creamy Chicken Mushroom Recipe. Easy to make and delicious in flavor. Try out this Creamy Chicken Mushroom Recipe and share your feedback.
Less Content
  • Ingredients for chicken:
  • 4 K&N’s Tender Brest
  • 2 tbsp Olive oil
  • 1/2 tsp White pepper
  • 1 tsp Onion powder
  • 1/2 tsp Basil
  • 1/2 cup Mushroom (sliced)
  • Ingredients for creamy parmesan garlic sauce:
  • 2 tbsp Butter
  • 2 cloves Garlic (minced)
  • 2 tbsp Flour
  • 1 cube K&N’s Stok
  • 1/2 cup Heavy cream
  • 1/2 cup Parmesan cheese (grated)
  • 1 tsp Garlic powder
  • 1/2 tsp Black pepper
  • Salt to taste
  • 1/2 cup Spinach (chopped)
  • 2 & 1/2 cup Milk
  • Water as required
  • Directions:
  • 1. In a pan, heat olive oil and cook the K&N’s Tender Brest on medium heat for 7-8 minutes on each side or until brown.
  • 2. Remove chicken and set aside on a plate.
  • 3. Add the sliced mushrooms in the same pan and cook for a few minutes until tender. Remove and set aside.
  • 4. To make the sauce, add butter and melt. Add garlic and sauté a bit. Add flour in it and whisk until thickens.
  • 5. Add water, K&N’s Stok and cook it for 2 minutes.
  • 6. Then add heavy cream, parmesan cheese, garlic powder, pepper and salt.
  • 7. Add the spinach and let simmer until it starts to thicken and spinach wilts.
  • 8. Cook it for 10 to 15 minutes until it reaches desired consistency.
  • 9. Add the chicken and mushrooms back to the sauce.
  • 10. Serve over pasta or garlic rice according to your taste preference.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

5 persons

چکن کے اجزاء:
K&N’s Tender Breast 4عدد
زیتون کا تیل 2کھانے کے چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
پیاز پاؤڈر 1چائے کا چمچ
بیزل آدھا چائے کا چمچ
مشروم آدھا کپ
کریمی پامیزن گارلِک سوس کے اجزاء:
مکھن 2کھانے کے چمچ
لہسن کی جویں 2عدد
میدہ 2کھانے کے چمچ
K&N’s Stok 1عدد
ہیوی کریم آدھا کپ
پامیزن چیز آدھا کپ
لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
پالک آدھا کپ
دودھ 2اور آدھا کپ
پانی حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک پین میں زیتو کا تیل گرم کر کے اس میں K&N's Tender Breastدرمیانی آنچ پر دونوں سائیڈوں سے سات سے آٹھ منٹ پکائیں۔
اب چکن کو ایک پلیٹ میں نکال کر سائیڈ پر کھ لیں۔
پھر اس میں مشروم ڈال کر تھوڑی دیر گلنے تک پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک پین میں مکھن ڈال کر پگھلا لیں اور اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
پھر اس میں میدہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں جب تک ساس گاڑھی ہوجائے۔
اب اس میں پانی اور K&N's Stok ڈال کر دو منٹ تک پکائیں۔
پھر اس میں ہیوی کریم، پامیزن چیز، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ، نمک اور پالک ڈال کر دم پر رکھ دیں جب تک گاڑھی ہوجائے۔
اب دس سے پندرہ منٹ گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
پھر اس سوس میں چکن اور مشروم ڈالیں۔
پاستا یا گارلِک رائس کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *