Chicken Shashlik Recipe

Ingredients for Chicken Marinate:
  • 500g Chicken(Boneless)
  • 1 tbsp Ginger Garlic Paste
  • 1 Tsp Turmeric
  • 1 Tbsp Soy Sauce
  • 1 Tsp Red Chili Powder
  • ½ Tsp Black Pepper Powder
  • Salt To Taste
  • ½ Tsp Garam Masala
  • ½ Tsp Coriander powder
  • 1 Tbsp Vinegar
  • ½ tsp Cumin Powder
  • 2 Tbsp Cream
  • Ingredients for Sauce
  • 1 tbsp Rafhan Corn Oil
  • 1 Tsp Garlic
  • 1 Tsp Ginger
  • 1 cup Ketchup
  • ½ Tsp Black Pepper
  • 1 Tsp Vinegar
  • 1 Tbsp Chili Sauce
  • ½ Tsp White Pepper
  • 1 Tsp Red Chili flakes
  • 1 Tsp Oregano
  • ¼ cup Water
  • Shashlik Vegetables
  • 1 large Bell peppers (diced)
  • 1 large Tomato
  • 1 large Onion
Direction for Chicken Marinate: Take a bowl and combine Chicken(Boneless), Ginger Garlic Paste, Soy Sauce, Red Chili Powder, Black Pepper Powder, Salt, Garam Masala, Coriander powder, Vinegar ,Cumin Powder, Cream and leave for 5-6 hours. Direction for Sauce: In a cooking pan add, Rafhan Corn Oil, Garlic , Ginger, Ketchup, Black Pepper, Vinegar, Chili Sauce, White Pepper, Red Chili flakes, Oregano and cook for a while. After that add ¼ cup of Water and cook for 2-3 minutes. Assembling: Assemble the chicken and vegies in a shashlik stick. In a fry pan heat Rafhan Corn Oil and place the stick. Keep turning the sides so all the sides cook well. And do not overcook the chicken should remain tender and juicy.
Must try this delicious Cheesy Fire Chicken recipe at your home

Preparation Time:

20 Minutes

Cooking Time:

20 Minutes

Serve:

2-3

اجزاء
چکن میرینیٹ کے اجزاء
چکن(بونلیس) 500گرام
ادرک لہسن پیسٹ 1 کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
لال مرچ(پاؤڈر) 1چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
سرکہ 1کھانے کا چمچ
زیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کریم 2 کھانے کے چمچ

سوس بنانے کے اجزاء
رفحان کارن آئل 1کھانے کا چمچ
لہسن(چوپ) 1چائے کا چمچ
ادرک(چوپ) 1چائے کا چمچ
کیچپ آدھا کپ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
سرکہ 1کھانے کا چمچ
چلی سوس 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ کُٹی ہوئی 1چائے کا چمچ
اوریگانو 1چائے کا چمچ
پانی ایک چوتھائی کپ

شاشلک سبزیاں:
شملہ مرچ(لال ، پیلی، ہری) 1عدد(بڑی)
ٹماٹر 1عدد(بڑا)
پیاز 1عدد(بڑی)

چکن میرینیٹ: ایک برتن میں چکن،ادرک لہسن پیسٹ،ہلدی،سویا سوس،لال مرچ(پاؤڈر)،کالی مرچ،نمک،گرم مصالحہ،دھنیا پاؤڈر،سرکہ،زیرہ پاؤڈر،کریم ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور پانچ سے چھ گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔ سوس بنانے کی ترکیب: ایک پین میں رفحان کورن آئل،لہسن(چوپ)،ادرک(چوپ)،کیچپ،کالی مرچ،سرکہ،چلی سوس،سفید مرچ،لال مرچ کُٹی ہوئی،اوریگانو ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں اب اس میں پانی ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔ اسمبلنگ: شملہ مرچ، پیاز، ٹماٹر کو بڑے کیوب میں کاٹ لیں۔ اب تیار کیے ہوئے چکن کو سیکھ میں ایک بوٹی پھر شمہ مرچ کیوب، پیاز کیوب،ٹماٹر کیوب پھر بوٹی لگا کر سیکھ کو بھر لیں۔ اب ایک پین میں رفحان کورن آئل (ایک کھانے کا چمچ) ڈال کر ان سیکھیوں کو اس میں شیلو فرائی کر لیں۔ آپکی مزے دار چکن شاشلک تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

20 Minutes

پکانے کا وقت :

20 Minutes

افراد :

2-3

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *