Chicken crust pizza is a quick way to satisfy your craving for pizza without any hustle of making dough. Taste exact like pizza but with a new twist. Give this chicken crust pizza recipe a try and let us know your feedback. ...
Read More
Chicken crust pizza is a quick way to satisfy your craving for pizza without any hustle of making dough. Taste exact like pizza but with a new twist. Give this chicken crust pizza recipe a try and let us know your feedback.
Less Content
  • Mince crust pizza
  • Ingredients for topping:
  • Chicken mince 1/2 kg
  • Egg 1
  • Parmesan cheese 1/2 cup
  • Salt to taste
  • Black pepper powder 1 tsp
  • Red chili flakes 1/2 tbsp
  • Green chili paste 2 tbsp
  • Onion (finely chopped) 1/2 cup
  • Garlic powder 1 tbsp
  • Ginger powder 1 tbsp
  • Coriander powder 1 tbsp
  • Ingredients for topping:
  • Pizza sauce as required
  • Cheese (mozzarella + cheddar) as required
  • Mushroom (sliced) as required
  • Black olives (sliced) as required
  • Capsicum (cube) as required
  • Onions (diced) as required
  • Jalapenos (sliced) as required
  • Chili flakes for sprinkle
  • Oregano for sprinkle
  • Directions:
  • In a bowl add mince, egg, parmesan cheese, salt, black pepper, red chili flakes, green chili paste, onion, garlic powder, ginger powder and coriander powder.
  • Mix all these ingredients well in mince until well combined. Marinate it for 15 to 20 minutes.
  • Option 1:
  • Take a pizza pan, cover it with parchment paper, grease it and spread half chicken mince on it in round shape.
  • Bake in a preheated oven at 180 degrees for 15 to 20 minutes. Take it out of oven and let it cool down a bit.
  • Now top your crust with pizza sauce, cheese, veggies, sprinkle chili flakes and oregano on top.
  • Now bake it again for 10 minutes or until cheese melts. Your mince crust pizza is ready.
  • Option 2:
  • Cover a board with cling film, spread remaining chicken mince and give it a round shape.
  • Freeze it for one hour. Grease a pan with oil; cook the refrigerated mince crust for 4 to 5 minutes.
  • Flip and cook again for 4 to 5 minutes and spread pizza sauce on top.
  • Spread cheese, veggies then sprinkle chili flakes and oregano on top.
  • Cover and cook on medium low flame for 4 to 5 minutes or until cheese melts.
  • Your mince crust pizza is ready to serve.
  • Preparation time: 20 minutes
  • Cooking time: 25-30 minutes
  • Serving: 4-5 persons

چکن کرسٹ پیزا ریسپی
ٹوپنگ بنانے کے اجزاء:
چکن قیمہ آدھا کلو
انڈہ 1عدد
پامیزن چیز آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچیں آدھا کھانے کا چمچ
سبز مرچ پیسٹ 2کھانے کے چمچ
پیاز آدھا کپ
لہسن پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ادر ک پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ٹوپنگ:
پیزا سوس حسبِ ضرورت
موزریلا، چیڈر چیز حسبِ ضرورت
مشرومز حسبِ ضرورت
کا لا زیتون حسبِ ضرورت
شملا مرچ حسبِ ضرورت
پیاز حسبِ ضرورت
جیلپینو حسبِ ضرورت
کٹی لال مرچیں چھڑکنے کے لئے
اوریگانو چھڑکنے کے لئے
ترکیب:
ایک باؤل میں قیمہ، انڈہ، پامیزن چیز، نمک، کالی مرچ، کٹی لال مرچیں، سبز مرچ پیسٹ، پیاز،؛لہسن پاؤڈر، ادرک پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کرلئے رکھ دیں۔
آپشن 1:
ایک پیزا پین میں بیکنگ پیپر رکھ کر گریس کریں اور آدھا چکن قیمہ گول شکل میں پھیلا لیں۔
اب پہلے سے گرم اوون میں پندرہ سے بیس منٹ بیک کرلیں اور اوون سے نکال کر تھوڑا ٹھنڈا ہونے دیں۔
پھر اس کرسٹ پر پیزا سوس، چیز اور سبز یاں پھیلا کر اس پر کٹی لال مرچیں اور اوریگانو چھڑک دیں۔
اب دوبارہ دس منٹ بیک کریں، مزیدار کرسٹ پیزا تیار ہے۔
آپشن 2:
ایک بورڈ کو کلنگ فلم سے ڈھک کر اس پر بچا ہوا چکن قیمہ گول شکل میں پھیلاکر ایک گھنٹے کے لئے رکھ دیں۔
اب ایک پین کو کھان نے کے تیل سے گریس کریں اور فریج میں رکھے ہوئے چکن کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
پھر اس پر پیزا سوس اور چیز پھیلا کر اس پر کٹی لال مرچیں اور اوریگانو چھڑک دیں۔
اب ڈھک کر درمیانی ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
مزیدار چکن کرسٹ پیزا تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 20منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *