Some food takes us back to our childhood memories. This Besan Wala Naan Recipe is one of them. Try out this Besan Wala Naan Recipe and share your thoughts with us. ...
Read More
Some food takes us back to our childhood memories. This Besan Wala Naan Recipe is one of them. Try out this Besan Wala Naan Recipe and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 2 cups Gram flour
  • 1 large onion
  • 2 Potatoes
  • 1 cup Spinach
  • 1/2 cup Coriander
  • Salt to taste
  • 1 tsp Red chili powder
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tbsp. Crushed Coriander
  • 1 tsp Red chili flakes
  • 2-3 Green chilies
  • Water as required
  • 1 tbsp. dried pomegranate
  • 6-7 Naan
  • Pakora Batter Direction:
  • In a bowl add gram flour, onion, potatoes, spinach, coriander, salt, red chili powder, dried pomegranate, green chilies, red chili flakes and mix well.
  • Gradually add water and make a thick batter.
  • Take one Naan & spread the Pakora mixture over the Naan.
  • Heat oil in a pan on medium heat, then reduce the heat on medium to low and place the Naan facing better side up and leave for 2 minutes.
  • Then flip it over and let it cook for 4-5 minutes or until potatoes get tender fully.
  • Serve with raita and salad.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

6 persons

اجزاء:
بیسن 2کپ
پیاز 1عدد
آلو 2عد
پالک 1کپ
دھنیا آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کٹا ہوا دھنیا 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ
ہری مرچیں 2-3عدد
پانی حسبِ ضرورت
انار دانہ 1کھانے کا چمچ
نان 6-7

ترکیب:
ایک باؤل میں بیسن،پیاز، پالک،آلو،سبز دھنیا، کٹی لال مرچ، نمک، ہلدی، ذیر پاؤڈر، کٹا ہوا دھنیا، انار دانہ،ہری مرچ اور لال مر چ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
اب ایک نان لے کر اس پر اچھی طرح بیسن کا مکسچر لگائیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے ہلکی آنچ پر بیسن لگا ہوا نان اس میں فرائی کریں۔
اب سائیڈ بدل کر 4-5منٹ آلو گلنے تک فرائی کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

افراد :

افراد 6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *