Baked Chicken Fingers Recipe have unique and tempting taste. Delight of crunch to level up this aromatic Baked Chicken Fingers Recipe. Try it and share your thoughts with us. ...
Read More
Baked Chicken Fingers Recipe have unique and tempting taste. Delight of crunch to level up this aromatic Baked Chicken Fingers Recipe. Try it and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients of chicken fingers:
  • 1/2 kg Chicken boneless
  • 2 cups Milk
  • 2 tbsp Lemon juice
  • 2 cups Corn flakes (finely crushed)
  • 1 tbsp All-purpose flour
  • 1 tbsp Dried Thyme
  • 1 tbsp Dried Parsley
  • 2 tsp Dried Basil
  • 1 tsp Garlic powder
  • 1 tsp Onion powder
  • 1 & 1/2 tsp Red chili flakes
  • 1 tsp Black pepper
  • Salt to taste
  • Ingredients for Honey mustard sauce:
  • 1/4 cup Dijon mustard
  • 1/4 cup Honey
  • 1/4 cup Olive oil
  • 1 tbsp Lemon juice
  • 1/2 tsp Red chili flakes
  • 1 tsp Black pepper
  • Salt to taste
  • Directions for chicken fingers:
  • Take chicken breast, cut them into strips and set aside.
  • In a bowl add lukewarm milk, lemon juice and mix it well. Leave it for 8 to 10 minutes and your buttermilk is ready.
  • Take chicken strips, dip them in buttermilk for 10 minutes.
  • In a bowl mix corn flakes crumbs, flour, parsley, thyme, basil, garlic powder, onion powder, red chili flakes, black pepper, salt and mix it all well.
  • Take chicken strips and coat them in corn flakes mix properly by gently pressing them to .
  • Bake them in preheated oven for 15 to 20 minutes or until chicken is properly cooked.
  • Directions for honey mustard sauce:
  • In a bowl mix dijon mustard, honey, olive oil, lemon juice, red chili flakes, black pepper and salt.
  • Your sauce is ready, serve with freshly baked chicken fingers and enjoy.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

6 persons

چکن فنگرز کے اجزاء:
چکن بون لیس آدھا کلو
دودھ 2کپ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
کارن فلیکس 2کپ
میدہ 1کھانے کا چمچ
خشک تھائم 1کھانے کا چمچ
خشک پارسلی 1کھانے کا چمچ
خشک بیزل 2چائے کے چمچ
لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ
پیاز پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1اور آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ہنی مسٹرڈ ساس کے اجزاء:
ڈیجن مسٹرڈ 1چوتھائی کپ
شہد 1چوتھائی کپ
زیتون کا تیل 1چوتھائی کپ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ

چکن فنگرز کی ترکیب:
چکن بون لیس لیں اور سٹرپس میں کاٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
ایک باؤل میں دودھ، لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور دس منٹ کے لئے چھوڑ دیں۔
اب چکن سٹرِپس کو تیار کئے ہوئے بٹر ملک میں دس منٹ کے لئے بھگو دیں۔
پھر ایک باؤل میں کارن فلیکس، میدہ، پارسلے، تھائم، بیزل، لہسن پاؤڈر، پیاز پاؤڈر، کٹی لال مرچ، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب چکن سٹرِ پس کو تیار کئے ہوئے کارن فلیکس مکسچر میں اچھی طرح کوٹ کر لیں۔
پھر چکن فنگرز کو پہلے سے گرم اوون میں پندرہ سے بیس منٹ کے لئے بیک کرلیں۔
ہنی مسٹرڈ ساس کی ترکیب:
ایک باؤل میں ڈیجن مسٹرڈ، شہد، زیتون کا تیل، لیموں کا رس، کٹی لال مرچ، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
ساس تیار ہے اوربیکڈ چکن فنگرز کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *