Recipes

More

Samosa Chaat Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

Samosa Chaat Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3

Make your iftar quick and easy with #KurkureJhatpatJugaar
Presenting Jhatkaydaar Samosa Chaat! This easy and delicious recipe includes potato samosas topped up with chana chaat, yoghurt, red sauce, chaat masala, pomegranate seeds and Kurkure Red Chilli Jhatka to create a Jhatkaydaar mix of flavors that’ll leave you coming back for more! Try it and let us know what you think!

 Ingredients

Ingredients for Kagzi Samosa:
Ingredients for Tamarind Chanay:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add potatoes, onion, cumin seeds, red chili powder, red chili flakes, turmeric powder, coriander powder, green chilies, coriander and mix well. your potato mixture is ready.

2 .
Take a samosa patti, shape it in the form of a cone, place the potato mixture in it and seal it using flour mixture.

3 .
Deepy fry the samosas in oil until golden brown and crispy. Take out and transfer on a plate.

4 .
In a bowl, add boiled chickpeas, tamarind pulp, and chat masala. Toss well and keep aside.

5 .
Add a layer of Tamarind chanay, place the samosas on top. Top with yogurt, red chutney, chopped onion, coriander, pomegranate seeds, chaat masala and kurkure.

6 .
Your Jhatkaydar Samosa Chaat is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کاغزی سموسے بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، پیاز، زیرہ، لال مرچ پاؤڈر، کٹی سرخ مرچیں، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہری مرچ اوردھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔آلو کا مکسچر تیار ہے۔

2 .
اب ایک سموسہ پٹی لے کر اسے کون کی شکل دے کر اس میں آلو کا مکسچررکھ کر فلار مکسچر سے بند کر دیں۔

3 .
پھر ان سموسوں کو کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

4 .
املی چنے بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں ابلے ہوئے چنے، املی کا گودا، اور چاٹ مصالحہ ڈال کر ایک منٹ پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے ایک ٹرے میں املی کے چنے اور اس پر سموسے رکھیں۔اب اس پر دہی، لال چٹنی، پیاز، دھنیا، انار، چاٹ مصالحہ اور کُر کُرے ڈالیں۔

6 .
مزیدار سموسہ چاٹ تیار ہے۔

Recipe Tips