Recipes

More

Make & Store 4 Sauces Shawarma, Tamarind, Tomato, Green Chili Recipe

Make & Store 4 Sauces Shawarma, Tamarind, Tomato, Green Chili Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    5

In this video, we'll guide you through making four mouthwatering sauces from scratch: Shawarma Sauce, Tamarind Sauce, Tomato Sauce, and Green Chili Sauce! These versatile condiments are perfect for dipping, drizzling, or marinating, adding incredible flavor to any dish.

 Ingredients

Ingredients for Green Chili sauce
Ingredients for Tamarind Sauce
Ingredients for Tomato Mint Sauce
Ingredients for Shawarma Sauce

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat potatoes, water, coriander seeds, garlic cloves, ginger pods, salt and cook until potatoes are fully done.

2 .
Add green chilies and cook for 2-3 mins. Now blend it well with hand blender and let it cool at room temperature.

3 .
Transfer it to an airtight jar and it can be refrigerated for up to 1 month.

4 .
In a pot heat soaked imli and cook for 5-6 mins or until imli gets soft.

5 .
Now filter it through sieve to a bowl to separate the tamarind pulp.

6 .
In a pan heat oil and add cumin seeds, sizzle for a minute.Add tamarind pulp and bring it to a boil. Add sugar, red chili powder, cumin powder, black salt, salt, ginger powder and cook for 10-15 mins.

7 .
Add slurry and cook until it thickens. Now let it cool at room temperature.

8 .
Transfer it to an airtight jar and it can be refrigerated for up to 1 month.

9 .
In a blender add tomato cubes, onion, mint leaves, garlic cloves, green chilies, salt, vinegar and blend it well.

10 .
Transfer it to an airtight jar and it can be refrigerated for up to 1 month.

11 .
In a blender add mayo, garlic cloves, sesame seeds, olive oil, oregano, salt, black pepper powder, vinegar, yogurt and blend it well.

12 .
Transfer it to an airtight jar and it can be refrigerated for up to 1 month.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گرین چلی سوسبنانے کے لئے ایک پین میں آلو، پانی، دھنیا، لہسن، ادرک اورنمک ڈال کر گرم کرکے آلو گلنے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ہری مرچیں ڈال کردو سے تینمنٹ تک پکائیں پھر اسے اچھی طرح بلینڈ کریں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

3 .
اسے ایئر ٹائٹ جار میں ڈال کرایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

4 .
املی کی سوس بنانے کے لئی ایک برتن میں بھیگوئی ہوئی املی کو گرم کرکر کے پانچ سے چھمنٹ یا جب تک املی نرم نہ ہو جانے تک پکائیں۔

5 .
اب املی کا گودا الگ کرنے کے لیے اسے چھلنی کے ذریعے ایک باؤل میں چھان لیں۔

6 .
پھرایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر ایک منٹ تک ہلائیں اب املی کا گودا ڈال کر ابال لیں پھر چینی، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، کالا نمک، نمک، ادرک پاؤڈر ڈال کر مزید دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں سلری ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

8 .
اسے ایک ایئر ٹائٹ جار میں ڈال کر ایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

9 .
ٹماٹراور پودینے کی سوس بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں ٹماٹر کے کیوبز، پیاز، پودینے کے پتے، لہسن کے لونگ، ہری مرچ، نمکاورسرکہ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

10 .
اسے ایک ایئر ٹائٹ جار میں ڈال کرایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

11 .
شوارما سوس بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں میو، لہسن، تل، زیتون کا تیل، اوریگانو، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، سرکہ اوردہی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

12 .
اسے ایک ایئر ٹائٹ جار میں ڈال کرایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

Recipe Tips