Recipes

More

Chicken Tikka Mutabbaq Recipe

Chicken Tikka Mutabbaq Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Chicken Tikka Mutabbaq Recipe made with K&N’s Tikka Toppingz ‘n Fillingz is super amazing in taste. This recipe is easier than you think. Give try to this chicken tikka mutabbaq recipe a try and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like Chicken Tikka Paratha Roll and Cheesy Tikka Bombs on SooperChef 

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, oil and mix, gradually add water and start kneading a dough.

2 .
Knead your dough for about 9 to 10 minutes. Make sure your dough is of medium consistency.Grease it with oil, cover and let it rest for about 30 minutes.

3 .
Prepare K&N's Tikka Toppingz 'n Fillingz as per instructions on the pack. Set aside.

4 .
In a bowl add tomatoes, green onion, green chilies, egg, prepared K&N's Tikka Toppingz 'n Fillingz and mix it well.

5 .
Take a small portion of your dough, grease your rolling mat with oil and roll out the dough into a very thin paper like sheet.

6 .
Grease it with oil and add prepared filling in center in rectangular like shape. Fold it in from all sides giving it a rectangular shape. Note : Prick it with a fork or toothpick for steam can pass out.

7 .
Grease your pan with oil and place mutabbaq on the pan carefully from the folded side.

8 .
Cook each side for about 3 to 4 minutes on medium flame. And take it off the pan.

9 .
Your delicious tikka mutabbaq is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر مکس کریں۔

2 .
اب تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور نو سے دس منٹ ڈو گوندھ لیں۔پھر اس پر کھانے کا تیل لگا کر تیس منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔

3 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات مطابق تکہ ٹوپنگ اینڈ فلنگ تیا ر کر لیں۔

4 .
اب ایک باؤل میں ٹماٹر،سبز مرچیں، سبز پیاز، انڈہ اور تکہ ٹوپنگ، فلنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

5 .
پھر ڈو کا چھوٹا سا پیڑا لے کر اس کو باریک بیل لیں۔

6 .
اب اس پر آئل لگا کر اس کے درمیان تیار کی ہوئی فلنگ رکھیں اور چاروں طرف سے مستطیل شکل میں فولڈ کر لیں۔(نوٹ: پھر مطبق پرکانٹے یا ٹوتھ پک سے چھوٹے چھوٹے سوراخ کریں تاکہ اس میں سے بھاپ گزر سکے)۔

7 .
اب ایک پین کو آئل سے گریس کر لیں اور اس پر مطبق رکھ دیں۔

8 .
پھر اس کو درمیانی آنچ پر دونوں سائیڈوں سے تین سے چار منٹ پکائیں۔

9 .
مزیدار چکن تکہ مطبق ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips