Recipes

More

Alfredo Pizza Recipe | Chicken Alfredo Pizza

Alfredo Pizza Recipe | Chicken Alfredo Pizza

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    2

Research Content

A deadly combination of alfredo and pizza you can’t miss at all. If you haven’t tried it yet, then you’re missing a lot. Try this Alfredo pizza recipe loaded with creamy deliciousness, and thanks us later.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix salt, black pepper, oregano, soy sauce, oil and chili flakes.Marinate chicken cubes in it for 15 to 20 minutes.

2 .
Heat oil in a pan and cook chicken until fully cooked for 5 to 8 minutes.Your chicken topping is ready, set aside.

3 .
In a pan add butter, flour, garlic and sauté for a minute.Then add milk, black pepper, oregano, chili flakes, salt and cook for 3 to 4 minutes.Lastly add parmesan cheese and cook until it’s in thick consistency.

4 .
In a bowl add flour, yeast, sugar, oil and knead soft tacky pizza dough.Let it proof for about 15 to 20 minutes in a warm place until double in size.

5 .
Divide dough in four equal parts. Make ball like shapes from each part.

6 .
Roll it out with help of a rolling pin. Place it on a greased baking dish.

7 .
Now prick it with help of a fork then spread white sauce on it.Top it with cooked chicken, mozzarella cheese, cheddar cheese, tomatoes, baby spinach, and mushroom. Sprinkle oregano in last.

8 .
Bake in a preheated oven for 10 to 15 minutes at 180 degrees.

9 .
Your alfredo pizza is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں نمک، کالی مرچ، اوریگانو، سویا سوس اور کٹی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چکن کو اس میں پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں چکن پانچ سے آٹھ منٹ پکا لیں، چکن ٹوپنگ تیار ہے۔

3 .
ایک پین میں مکھن اور لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں دودھ، کالی مرچ، اوریگانو، کٹی لال مرچیں اور نمک ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر آخر میں اس میں پامیزن چیز ڈال کر اچھی طرح پکائیں۔

4 .
ایک باؤل میں میدہ، خمیر،چینی اور کھانے کا تیل ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اورپندرہ سے بیس منٹ گرم جگہ پر رکھ دیں۔

5 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا لیں۔

6 .
پھر پیڑوں کو بیل کر گریس کی ہوئی بیکنگ ڈِش میں رکھیں۔

7 .
اب کانٹے سے اس پر نشان لگائیں اور وائٹ سوس پھیلا دیں۔پھر اس پر پکا ہوا چکن، موزریلا چیز، چیڈر چیز، ٹماٹر، پالک اور مشروم ڈال کر اوریگانو چھڑک دیں۔

8 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر دس سے پندرہ منٹ بیک کر لیں۔

9 .
مزیدار الفریڈو پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips