• Ingredients for chicken Marination: ½ KG Chicken (Boneless)
  • ½ tsp salt
  • 1 tsp sugar
  • 1 tbsp chili sauce
  • 1 tbsp soy sauce
  • 1 tsp red chili flakes
  • ½ tsp black pepper powder
  • 1 tsp garlic (Chopped)
  • Ingredients for sauce:
  • 1 tbsp vinegar
  • 1 tbsp soy sauce
  • 4-6 Slices Red Chili Pepper
  • 1 tbsp Honey
  • 2 tbsp tomato paste
  • ½ tbsp corn flour
  • 1 cup chicken stock
  • Ingredients for Kung Pao Chicken:
  • 3 tbsp Rafhan Corn oil
  • 1 onion (sliced)
  • ½ kg marinated chicken
  • 1 cup Prepared sauce
  • ½ cup Bell peppers (Sliced)
  • ¼ cup green onions (Chopped)
  • ¼ cup peanuts (roasted)
  • ½ cashew nuts (roasted)
  • ¼ tsp sesame oil
  • Boiled Rice (As required for serving)
  • Directions for Chicken Marination:
  • 1. Take a bowl, then add boneless chicken, salt, sugar, chili sauce, soy sauce, red chili flakes, black pepper powder, garlic in this bowl, mix well & rest for
  • 15-20 minutes
  • Directions for Sauce:
  • Add vinegar, soy sauce, red chili pepper, honey, tomato paste, corn flour, chicken stock in a bowl & mix it well 2. Sauce is ready
  • Directions for Kung pao Chicken:
  • 1. Add Rafhan cooking oil in a pan 2. Then add onions, cook for a while then marinated chicken
  • 3. Add prepared sauce (which is already prepared), bell peppers, green onions, peanuts, cashew nuts, sesame oil,
  • 4. Cook for a while, Chicken kung pao is ready to serve
  • 6. Serve with boiled rice

Preparation Time:

20 Minutes

Cooking Time:

25 Minutes

Serve:

3-4

چکن میرینیٹ کے اجزاء:
چکن(بونلیس) آدھا کلو
نمک حسبِ ضرورت(آدھا چائے کا چمچ)
چینی 1 چائے کا چمچ
چلی سوس 1 کھانے کا چمچ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
لال مرچ کُٹی ہوئی 1چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
لہسن 1چائے کا چمچ

سوس بنانے کے اجزاء:
سرکہ 1 کھانے کا چمچ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
لال مرچ 4-6
شہد 1 کھانے کا چمچ
ٹماٹر پیسٹ 2کھانے کے چمچ
کارن فلور آدھا کھانے کا چمچ
چکن سٹوک 1 چائے کاچمچ

کنگ پاؤ چکن کے اجزاء:
رفحان کارن آئل 3 کھانے کے چمچ
پیاز 1 عدد
مصالحہ لگا چکن آدھا کلو
تیار کی ہوئی سوس 1 کپ
شملہ مرچ(سلائس) آدھا کپ
ہرا پیاز(چوپ) ایک چوتھائی کپ
پستہ(بھُنا ہوا) ایک چوتھائی کپ
کاجو(بھُنا ہوا) آدھا کپ
تل کا تیل ایک چوتھائی کپ
اُبلے ہوئے چاول حسبِ ضرورت

میرینٹ چکن کی ترکیب:
اب ایک چکن لیں اس میں نمک، سرکہ، چینی، چلی سوس، سویا سوس، کُٹی لال مرچ، کالی مرچ پاؤڈر، لہسن ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔اور پندرہ سے بیس منٹ ملا کر رکھ دیں۔
سوس بنانے کے اجزاء:
ایک برتن میں سرکہ، سویا سوس، لال مرچ پاؤڈر، شہد، ٹماٹر پیسٹ، کارن فلور، چکن سٹوک ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
کنگ پاؤ بنا نے کی ترکیب:
ایک برتن میں رفحان کارن آئل لیں اور اس میں پیاز ڈال کر ہلکا سا پکا لیں۔
اب اس میں تیار کیا ہوا چکن، تیار کیا ہوئی سوس، ہرا پیاز، پستہ، کاجو، تل کا تیل ڈال کر تھوڑی دیر کے لیے پکا لیں۔
اُبلے ہوئے چاول کے ساتھ پیش کریں۔

تیاری کا وقت :

20 Minutes

پکانے کا وقت :

25 Minutes

افراد :

3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *