Eid ul Azha is around. This wonderful Beef Korma (Qorma) Recipe is a perfect treat. Save this Beef Korma Recipe for Eid ul Azha and must try on the day 1. A scrumptious Eid Dawat Recipe for you. ...
Read More
Eid ul Azha is around. This wonderful Beef Korma (Qorma) Recipe is a perfect treat. Save this Beef Korma Recipe for Eid ul Azha and must try on the day 1. A scrumptious Eid Dawat Recipe for you.
Less Content
Ingredients for onion Paste:
1 & ½ cup Fried onion
½ cup Yogurt
3 Green cardamom
½ cup water
Ingredients:
1kg Beef
¾ cup Oil
2 tbsp Ginger garlic paste
1 tbsp Whole spice
1 cup Yogurt
Water as required
Salt to taste
2 tsp Red chili powder
1 tsp Coriander powder
2 tbsp Ginger to garnish
1 tbsp Coriander to garnish
Directions:
- In a blender add yogurt, green cardamom, fried onion and water. Mix it well.
- Now heat the oil in a pan, add ginger garlic paste, sauté it, add whole spice & beef, mix well. Cook for 2-3 minutes, add water, cover it with lid and let it
cook until beef tenders 90%. (Add water if required).
- Add yogurt, salt, red chili powder & coriander powder, mix and cook for 2-3 minutes.
- Add onion paste mix it well, cook for 3-4 minutes.
- Cover the lid with & cook for 5 minutes on medium low flame.
- Sprinkle ginger and coriander and serve with Naan.

Cooking Time:

40 Minutes

Serve:

4-5

پیاز پیسٹ:
فرائی پیاز ایک اور آدھا کپ
دہی آدھا کپ
سبز الائچی 3
پانی آدھا کپ
اجزاء:
بیف 1 کلو
کھانے کا تیل 3چوتھائی
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
ثابت مصالحہ 1کھانے کا چمچ
دہی 1کپ
پانی (حسبِ ضرورت)
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
دھنیے کا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ادرک (سجاوٹ کیلئے) 2کھانے کے چمچ
دھنیا(سجاوٹ کیلئے) 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک بلینڈر میں دہی، سبز الائچی ، فرائی پیازاور پانی ڈالیں اور اچھی طرح مکس کر لیں
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کریں ، ادرک لہسن پیسٹ ڈ ال کر مکس کر لیں
اب ثابت مصالحہ اور بیف ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں،اور 2سے3منٹ کے لئے پکائیں
پانی ڈالیں ، اور ڈھکن سے ڈھک کر بیف تقریباََ گلنے تک پکائیں(اگر ضرورت ہوتو پانی اور ڈالا جا سکتا ہے)
دہی ، نمک ، لال مرچ پاؤڈراور دھنیا ڈال کے مکس کریں اور 2سے3منٹ تک بھون لیں
پیاز کا پیسٹ ڈالیں اور 3سے4منٹ پکائیں
ڈھکن ڈھک کر درمیانی آنچ پر پانچ منٹ کے لئے پکائیں
باریک کٹا ہوا ادرک اور دھنیا اوپر چھڑک کر گرم گرم نان کے ساتھ سرو کر دیں

پکانے کا وقت :

40 Minutes

افراد :

4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *