Recipes

More

Zingy Parcel Recipe

Zingy Parcel Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add flour, yeast, sugar, salt, oil and mix well. Add water and kneed it properly until your dough is ready and soft. Now cover it with the cling and keep it aside for 20-25 mins near heat your dough is double in size.

2 .
Heat oil in a pan and add garlic paste and sauté for a minute. Now add chopped tomatoes and cook again for 1-2 minutes. Then add chicken, salt, red chili powder, oregano, chili sauce and cook for about 4-5 minutes.

3 .
Add ketchup and cook until it’s glazy, now add sweet corn and capsicum and cook for about 1-2 minutes. Take it off flame.

4 .
In a bowl, add egg and oregano, whisk them well and your egg mixture is ready.

5 .
When dough is ready, remove the cling and cut it into equal parts. Make one small ball shape. Now roll it down in roti shape with rolling pin and brush it with water.

6 .
Fold each side equally into triangle shape. Again, roll down with rolling pin retaining the triangle shape.

7 .
Place the cheese and your prepared filling and again some cheese. Now brush your edges with water and fold down evenly into triangle shape and brush it with egg mixture.

8 .
Now bake for almost 20-25 mins on 200 degrees temperature until light golden in color.

9 .
Your tasty Zingy Parcel is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، چینی، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔اب پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کلنگ سے ڈھک کر بیس سے پچیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں ٹماٹرڈال کر مزید ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں چکن، نمک، لال مرچ پاؤڈر، اوریگانو اور چِلی سوس ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں کیچپ، سویٹ کارن اور شملا مرچ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکا کر چولہا بند کر دیں، فلنگ تیار ہے۔

4 .
ایگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں انڈے ارو اوریگانو ڈال کر مکس کر لیں، ایگ مکسچر تیار ہے۔

5 .
ڈو کو برابر حصوں میں کاٹ کر ایک چھوٹا پیڑا بنائیں اور بیلنے سے روٹی کی شکل میں بیل کر برش سے پانی لگائیں۔

6 .
اب ڈو کو ہر سائیڈ کو تکون کی شکل میں فولڈ کر لیں۔پھر دوبارہ بیلنے سے تکون کی شکل میں بیل لیں۔

7 .
پھر اس پر چیز، تیار کی ہوئی فلنگ، تھوڑی اور چیز رکھ کر برش سے کناروں پر پانی لگائیں اور تکون کی شکل میں فولڈ کرکے برش سے ایگ مکسچر لگائیں۔

8 .
اب دو سوکے درجہ حرارت پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔

9 .
مزیدارزِنگی پارسل ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips