Recipes

More

Zinger Shawarma | Home Made Shawarma

Zinger Shawarma | Home Made Shawarma

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Research Content

Zinger Shawarma: Try out the warmth of Zinger Shawarma at home. Sooper Easy and Sooper delicious, make it and enjoy it.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix red chili powder, mustard paste, hot sauce, salt, oil and black pepper. Marinate chicken strips in it for 30 minutes at least.

2 .
In a bowl mix red chili powder, mustard paste, hot sauce, salt, oil and black pepper. Marinate chicken strips in it for 30 minutes at least.

3 .
Coat marinated chicken in flour, then dip in cold water and coat again.

4 .
Deep fry the coated chicken for 6 to 8 minutes or until light golden brown.

5 .
In a bowl add mayo, cream, salt, white pepper, black pepper and garlic. Mix well and your sauce is ready. Set aside.

6 .
In a blender add ketchup, black pepper, lemon juice, chili sauce, oil, garlic, salt and vinegar. Blend all these ingredients well and your sauce is ready. Set aside.

7 .
Take pita bread, spread garlic mayo and add lettuce leaves on top. Then place fried chicken strips and drizzle French dressing on top. Wrap and serve.

8 .
Tasty Zinger Shawarma is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اب ایک باؤل میں لال مرچ پاؤڈر، مسٹرڈ پیسٹ، ہاٹ سوس، نمک، کھانے کا تیل اور کالی مرچ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے چکن سٹرپس کو اس میں تیس منٹ کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

2 .
پھر ایک ڈِش میں میدہ، لہسن پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، سفید مرچ اور نمک ڈال کرتمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں۔

3 .
اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو میدہ میں کوٹ کریں اور ٹھنڈے پانی میں ڈِپ کرکے دوبارہ کوٹ کریں۔

4 .
پھر کوٹ کئے ہوئے چکن کو چھ سے آٹھ منٹ یا گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
ایک باؤل میں مایونیز، کریم، نمک، سفید مرچ، کالی مرچ اور لہسن ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔

6 .
ایک بلینڈر میں مایونیز، کیچپ، کالی مرچ، لیموں کا رس، چِلی سوس، کھانے کا تیل، لہسن، نمک اور سرکہ ڈال کرچھی طرح بلینڈ کرلیں ، فرنچ ڈریسنگ تیار ہے۔

7 .
پیٹا بریڈ لے کر اس پر گارلِک مایو سوس پھیلائیں اور سلاد پتا رکھ دیں۔اب اس پر فرائیڈکی ہوئی چکن سٹرِپس رکھیں ا ور فرنچ ڈریسنگ رکھ دیں۔

8 .
مزیدار زنگر شوارما ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips