Recipes

More

Zeera Aloo and Aloo Paratha Roll - Sehri Special

Zeera Aloo and Aloo Paratha Roll - Sehri Special

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Discover a burst of flavors in every bite with our Zeera Aloo and Aloo Paratha roll - experience the magic of authentic Pakistani spices and potatoes. 

 Ingredients

Ingredients for Vinaigrette Veggies:
Ingredients for Boiled Potatoes:
Ingredients to Zeera Aloo:
Ingredients for Aloo Paratha Rolls:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water, vinegar, cucumber, onion, tomatoes and mix it well. Soak for 30 mins. Set aside.

2 .
In a pot heat water and bring it to a boil. Add potatoes and boil until 80% done.

3 .
Dip in chilled water for few seconds. Set aside.

4 .
In a pan heat oil, add cumin seeds, ginger, green chilies and cook for a minute. Add red chili powder, turmeric powder, salt and cook for another minute.

5 .
Add boiled potatoes and cook for 2-3 mins. Add lemon juice, green coriander and mix it well. Your Zeera Aloo is ready. Serve and enjoy.

6 .
Take a paratha and drizzle ketchup on the in the center vertically. Add zeera aloo, vinaigrette veggies, drizzle mayo and then roll the paratha to make paratha roll.

7 .
Your Aloo Paratha Roll is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سرکہ والی سبزیاں بنانے کے لئے ایک باؤل میں پانی، سرکہ، کھیرا، پیاز اورٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ تک بھگو دیں۔

2 .
آلو ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے ا بلنے دیں۔اب اس میں آلو ڈال کر اسی فیصدپکنے تک ابال لیں۔

3 .
اب انہیں ٹھنڈے پانی میں چند سیکنڈ تک ڈبو دیں۔

4 .
زیرہ آلو بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ، ادرک اور ہری مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور نمک ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں لیموں کا رس اورہرا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔زیرہ آلو تیار ہیں۔

6 .
آلو پراٹھا رول بنانے کے لئے ایک پراٹھا لے کر اس کے درمیان کیچپ ڈالیں۔اب زیرہ آلو، سرکہ والی سبزیاں اور مایونیز ڈال کر پراٹھا رول کی شکل میں رول کر لیں۔

7 .
آلو پراٹھا رول تیار ہے۔

Recipe Tips