Recipes

More

Yakhni Pulao With Namkeen Gosht Recipe | Eid Dawat Recipes

Yakhni Pulao With Namkeen Gosht Recipe | Eid Dawat Recipes

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Yakhni Pulao with Namkeen Gosht is an ultimate treat your family this Eid. Yakhni Pulao made with Guard Basmati Rice and Creamy Namkeen Boti is a super delicious combo that you can not resist. Make this scrumptious Yakhni Pulao with Namkeen Boti and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Creamy Namkeen Boti:
Ingredients for Yakhni Pulao:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add yogurt, cream, ginger garlic paste, salt, white pepper, coriander powder, lemon juice, oil, chicken and coat well. Let it marinate for 30 minutes to 2 hours.

2 .
Thread the marinated chicken cubes on a skewer.

3 .
Heat oil on a grill pan and place the chicken skewers, cook until fully cooked through. Your Creamy Namkeen Boti is ready.

4 .
In a bowl add Guard Basmatic Rice, water and soak for 20-25 minutes.

5 .
Heat oil in a pot. Cook onion until golden brown. Add whole spices and cook for a minute. Add ginger garlic paste and cook for another minute.

6 .
Add chicken stock and salt. Bring it to a boil. Add soaked rice and green chiles and let cook until 80% water has evaporated.

7 .
Cover with lid and steam for 10-12 minutes over low flame.

8 .
Your Yakhni Pulao is ready, serve it with salad, Creamy Namkeen Boti and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کریمی نمکین بوٹی بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، کریم، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمک، سفید مرچ، دھنیا پاؤڈر، لیموں کا رس، کھانے کا تیل اور چکن ڈال کر اچھی طرح کوٹ کر لیں۔اب اسے تیس منٹ سے دو گھنٹے تک میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن کیوبز کو سیخوں پر لگائیں۔

3 .
پھر ایک گرل پین پر تیل گرم کرکے اس پرچکن سیخیں رکھیں اور اچھی طرح پکا لیں۔کریمی نمکین بوٹی تیار ہے۔

4 .
یخنی پلاؤ بنانے کے لئے ایک باؤل میں گارڈ باسمتی چاول بیس سے پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

5 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر کو گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں ثابت مصالحہ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں چکن یخنی اور نمکڈال کر ابلنے دیں۔ اب اس میں بھگوئے ہوئے چاول اور ہری مرچیں ڈال کر پانی اسی فیصد خشک ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
یخنی پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips