Recipes

More

Wonton Samosa Recipe

Wonton Samosa Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    6

Wonton Samosa is a unique twist to your regular samosa recipe. Made with wonton sheets, these samosa are super easy to make and delicious in taste. Try out these quick Wonton Samosa and share your feedback with us.

 Ingredients

Masala Preparation:
Potato Filling Preparation:
Ingredients for Assembling:
Ingredients for Meethi Chutney:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and saute onion for 3-4 minutes on medium low flame until soft and translucent.

2 .
Add cumin seeds, turmeric, chili powder, chili flakes, cumin powder, coriander powder, salt and cook for 2-3 minutes on low heat. Take off flame and set aside.

3 .
In a bowl add potatoes and mash them well. Add prepared masala, green chilies, coriander leaves, crushed coriander and mix well. Set aside.

4 .
Take a wonton sheet, fill in the potato filling and make the wonton shape using flour mixture.

5 .
Deep fry them until golden brown and crispy. Take off flame and set aside.

6 .
In a pan, heat water and tamarind pulp. Bring it to boil. Add sugar and cook until sugar has fully dissolved.

7 .
Add salt, red chili flakes and cook for 5-6 minutes on low flame. Add cumin and food color. Mix and cook for a minute.

8 .
Add slurry while stirring continuously until thickened. Let it cool at room temperature.

9 .
Serve hot and crispy wonton samosas with meethi chutney.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مصالحہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیا زڈال کر ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔

2 .
اب اس میں ذیرہ، ہلدی، چِلی پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور نمک ڈال کر ہلکی آنچ پر دو سے تین منٹ پکائیں اور چولہا بند کر دیں۔

3 .
پٹا ٹو فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں آلو ڈال کر میش کر لیں۔ اب اس میں تیار کیا ہوا مصالحہ،سبز مرچیں، دھنیے کے پتے اور کٹا ہوا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے وانٹون شیٹ لے کر اس میں پٹا ٹو فلنگ بھر دیں اور فلار مکسچر لگا کر وانٹون کی شکل بنا لیں۔

5 .
اب وانٹونز کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور چولہا بند کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
میٹھی چٹنی بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکے اس میں املی کا گودا ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

7 .
اب اس میں نمک اور کٹی لال مرچیں ڈال کر ہلکی آنچ پر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔پھر اس میں ذیرہ اور کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ایک منٹ پکائیں۔

8 .
پھر اس میں چمچ ہلاتے ہوئے سلری ڈالتے جائیں جب تک گاڑھی ہوجائے اور ٹھنڈی ہونے دیں۔

9 .
مزیدار کرسپی وانٹوں سموسہ ریسپی تیار ہے، میٹھی چٹنی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips