Learn how to make Special White Pulao Recipe by following these easy steps. Our flavorsome White Pulao Recipe is perfect for your lunch plan. Do give it a try and share your experience with us. ...
Read More
Learn how to make Special White Pulao Recipe by following these easy steps. Our flavorsome White Pulao Recipe is perfect for your lunch plan. Do give it a try and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 3/4 cup Ghee
  • 2 medium Onion sliced
  • 1 tbsp Garlic paste
  • 3-4 Green chilies
  • 1/2 kg Chicken
  • 1 tbsp Black pepper
  • 4-5 Cloves
  • 2 Cinnamon
  • 2 Black cardamom
  • 1 tbsp Cumin
  • 1 Bay leaf
  • 1 tbsp Fennel seeds
  • 1 tbsp Coriander powder
  • 5-6 Red chilies
  • 1 tbsp Ginger
  • Salt to taste
  • 2-3 Star anise
  • 1 tbsp Black cumin seeds
  • 5-6 cup Water
  • 700 grams Socked rice
  • 1/2 cup Yogurt
  • Directions:
  • In a pan heat ghee, add onion and cook until light brown.
  • Add garlic paste, green chilies and sauté for a minute.
  • Add chicken and cook for 5-6 minutes.
  • Add black pepper, cloves, cinnamon, black cardamom, cumin, bay leaf, fennel seeds, coriander powder, ginger, salt, red chilies and star anise. Mix it well.
  • Add yogurt and cook until oil comes out.
  • Add water and bring it to boil. Cover and cook for 8 to 10 minutes.
  • Add socked rice, cover and cook until water dries out.
  • Add black cumin seed, cover and cook for 10-15 minutes on a low flame.
  • Serve hot with raita and salad.

Preparation Time:

5 minutes

Cooking Time:

40-45 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزا:
گھی 3چوتھائی کپ
پیاز 2عدد
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ہری مرچیں 3-4عدد
چکن آدھا کلو
کالی مرچ 1کھانے کا چمچ
جویں 4-5عدد
دار چینی 2عدد
کالی الائچی 2عدد
ذیرہ 1کھانے کا چمچ
کڑی پتہ 1عدد
سونف 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
لال مرچیں 5-6عدد
ادرک 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
بادیان 2-3عدد
کالا ذیرہ 1کھانے کا چمچ
پانی 5-6کپ
بھگوئے ہوئے چاول 700g
دہی آدھا کپ

ترکیب:
ایک پین میں گھی گرم کریں اور اس میں پیاز ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ہری مرچیں ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
پھر اس میں چکن ڈال کر 5-6منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں کالی مرچ، جویں، دارچینی، کالی الائچی، ذیرہ ، کڑی پتہ، سونف، دھنیا پاؤڈر، ادرک ، نمک، ہری مرچیں اور بادیان ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں دہی ڈالیں اور آئل اوپر آنے تک پکائیں۔
اب اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر 08-10منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں کالا ذیرہ ڈالیں اورڈھانپ کر ہلکی آنچ پر 10-15منٹ کے لئے پکائیں۔
گرم گرم سرو کریں سلا د اور رائتہ کے ساتھ۔

تیاری کا وقت :

5 منٹ

پکانے کا وقت :

40-45 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *