Wafer Brownies: Wait is over! here is a Wafer Brownie. Try this mouth watering Wafer Brownie With Ice Cream and share your experience with us. ...
Read More
Wafer Brownies: Wait is over! here is a Wafer Brownie. Try this mouth watering Wafer Brownie With Ice Cream and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients for brownie:
  • Novita chocolate wafers as required
  • 300g Dark chocolate
  • 1 cup Butter
  • 2 cups Sugar
  • 5 Eggs
  • 1 cup All-purpose flour
  • 1 tsp Salt
  • 3 tbsp Cocoa powder
  • Vanilla ice cream as required
  • Sprinkles as required
  • Ingredients for brownie frosting:
  • 3 tbsp Butter (melted)
  • 3 tbsp Cocoa powder
  • 1 tbsp Honey
  • 1 tsp Vanilla essence
  • 1 cup Powdered sugar
  • 1/4 cup Milk (warm)
  • Directions:
  • On a double boiler melt butter and dark chocolate together and set aside.
  • In a bowl mix all dry ingredients, flour, salt, cocoa powder and set it aside.
  • Take another bowl add eggs, sugar and whisk until foamy. Then add melted chocolate and mix.
  • Lastly add dry ingredients and give brownie batter a nice fold.
  • Take a mold spread half brownie mixture, add layer of Novita chocolate wafers on it.
  • Spread remaining brownie batter on top.
  • Bake in a preheated oven for 20 to 25 minutes at 180 degrees.
  • Remove it from oven and let it cool before cutting.
  • Directions for frosting:
  • In a bowl add butter, cocoa powder, honey, vanilla essence, sugar powdered and milk.
  • Whisk all these ingredients well and your frosting is ready.
  • Assembling:
  • Spread chocolate frosting on brownie and let it set a bit.
  • Cut brownie into bar shapes, top with ice cream scoop.
  • Drizzle chocolate syrup and add sprinkles on top.
  • Place Novita chocolate wafers on top. Serve and enjoy.

Preparation Time:

15-20 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

3-4 persons

براؤنی بنانے کے اجزاء:
Novita chocolate wafers حسبِ ضرورت
ٖڈارک چوکلیٹ 300گرام
مکھن 1کپ
چینی 2کپ
انڈے 5عدد
میدہ 1کپ
نمک 1چائے کا چمچ
کوکوا پاؤڈر 3کھانے کے چمچ
ونیلا آئسکریم حسبِ ضرورت
براؤنی فروسٹنگ کے اجزاء:
پگھلا ہوا مکھن 3کھانے کے چمچ
کوکوا پاؤڈر 3کھانے کے چمچ
شہد 1کھانے کا چمچ
ونیلا ایسنز 1چائے کا چمچ
پاؤڈرڈ شوگر 1کپ
گرم دودھ 1چوتھائی کپ

ترکیب:
ایک ڈبل بوائلر میں مکھن اور ڈارک چوکلیٹ کو پگھلا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک باؤل میں خشک اجزا (میدہ، نمک، کوکوا پاؤڈر) ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے رکھ لیں۔
پھر ایک دوسرا باؤل لیں اس میں انڈے اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اسی باؤل میں پگھلی ہوئی چوکلیٹ ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں۔
پھر آخر میں خشک اجزا ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب ایک مولڈ لیں اور اس پر باقی بچا ہوا براؤنی بیٹر ڈال دیں۔
پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔
اب اوون سے نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔
فروسٹنگ ترکیب:
ایک باؤل میں مکھن، کوکوا پاؤڈر، شہد، ونیلا ایسنز، شوگر پاؤڈر اور دودھ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، فروسٹنگ تیار ہے۔
اسمبلنگ:
براؤنی پر چوکلیٹ فروسٹنگ پھیلائیں۔
اب براؤنی کو چکور کی شکل میں کاٹ کر اس پر آئسکریم سکوپ رکھیں۔
پھر اس پر چوکلیٹ سیرپ اور خشک میوے ڈال دیں۔
اب اس پر Novita chocolate wafersرکھیں۔
براؤنی تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *