Recipes

More

Volcano Rice Recipe

Volcano Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Volcano Rice is a delicious spicy fusion of sauces, rice and fried chicken.  This mouth-watering and lip-smacking meal combination is worth all your efforts. Try out the blast of this Volcano Rice and do not forget to give your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Fried Chicken:
Ingredients for orange sauce:
Ingredients for Red sauce
Ingredients for Black sauce:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, yogurt, red chili powder, turmeric powder, salt, cumin powder, coriander powder, salt, lemon juice, corn flour, all-purpose flour and mix well.

2 .
In wok heat oil and add marinated chicken, deep fry until chicken is fully done and golden brown in color. Your Fried Chicken is ready. Set aside.

3 .
In a wok heat oil and and add garlic, cook for a minute. Add capsicum, carrot, cabbage and cook for 2-3 minutes. Now add soy sauce, chili sauce, red chili flakes and mix well.

4 .
Add boiled rice and toss well over high flame for 1-2 minutes. Lastly, add salt, black pepper, green onion and mix well. Your Fried Rice is ready. Set aside.

5 .
In a bowl add ketchup, mayo, black pepper, salt, sweet chili sauce, mustard paste and mix well. your orange sauce is ready. Set aside.

6 .
In a pan heat water and add dried red chilies. Boil until soft. Transfer into a jar and blend until soft paste has formed. Set aside. In a pan heat oil and garlic, ginger and cook for a minute.

7 .
Add red chili paste and simmer for 1-2 minutes. Add ketchup and mix well. Add chili sauce, soy sauce and sugar and cook for 2-3 minutes. Your Red Sauce is ready. Set aside.

8 .
In a pan heat oil and add garlic, cook for a minute. Add chicken stock, dark soy sauce, chili sauce, white pepper and cook for a minute. Add slurry and cook until thick in consistency. Your Black sauce is ready.

9 .
In a dish add a layer of fried rice, oranges sauce, red sauce, black sauce and garnish with green onion. Your Volcano Rice is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
فرائیڈ چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، لیموں کا رس، کارنفلاراور میدہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹکیا ہوا چکن ڈال کر گولڈن براؤن اور اچھی طرح پک جانے تک فرائی کر لیں۔ فرائیڈ چکن تیار ہے۔

3 .
فرائیڈ رائسایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں شملہ مرچ، گاجر اوربند گوبھی ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں سویا سوس، چلی سوس اور کٹی سرخ مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب اس میں ابلے ہوئے چاول ڈال کر تیز آنچ پر ایک سے دو منٹ اچھی طرحپکائیں۔پھر اس میں نمک، کالی مرچ اورہرا پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ فرائیڈ رائس تیار ہیں۔

5 .
اورنج سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں کیچپ،مایونیز، کالی مرچ، نمک، سویٹ چلی سوس اورمسٹرڈ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اورنج سوس تیار ہے۔

6 .
ریڈ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکے اس میں سوکھی لال مرچیں ڈال کر نرم ہونے تک ابال لیں۔اب اسے ایک جار میں ڈال کر اچھی طرح پیسٹ بن جانے تک بلینڈ کر لیں۔پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک اور لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں لال مرچ کا پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں اور کیچپ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ پھر اس میں چلی سوس، سویا سوس اور چینی ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔ریڈ سوس تیار ہے۔

8 .
بلیک سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں چکن یخنی، ڈارک سویا سوس، چلی سوس اورسفید مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ ا اب اس میں سلری ڈا ل کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔ بلیک سوس تیار ہے۔

9 .
ایک ڈش میں فرائیڈ رائس، اورنج سوس، ریڈ سوس اوربلیک سوس کی تہہلگا کر ہرے پیاز سے گارنش کریں۔ولکانو رائس تیار ہے۔

Recipe Tips