Vermicelli Kunafa Rolls Recipe

  • VIEWS
    514

Research Content

The most famous dessert from Middle East vermicelli kunafa rolls is here to try this Eid. A well balance of sweetness and crisp makes this recipe more appealing. Try this vermicelli kunafa rolls recipe and share your feedback with us.

Kunafa Roll Ups
Ingredients for dough:
All-purpose flour 1cup
Water as required
Corn flour 1/2 cup
Salt 1/2 tsp
Oil 2 tbsp
Ingredients for sugar syrup:
Sugar 2 cups
Water 1 cup
Lemon juice 1 tbsp
Cardamom powder 1/2 tsp
Ingredients for filling:
Cottage cheese as required
Pistachio (chopped) as required
Directions for dough:
In a blender add flour, corn flour, salt, oil and water as required.
Blend until you get a smooth medium consistency paste. Pour the mixture in a piping bag and cut a small hole.
Heat a pan once pan is heated start making rounds with piping bag on it, on low flame.
Just cook it for few seconds and remove from pan. Repeat the process until you get desired amount of dough rings to make roll ups.
When your dough is ready, spread the rings on your board and add cottage cheese on top.
Roll it down finely giving it a small roll like shape and bind it with water.
Put these roll ups on your greased baking tray and bake it for 15 to 20 minutes until light golden brown.
Remove from oven and cool them on room temperature.
Directions for syrup:
In a pan add sugar, water, lemon juice and cardamom powder.
Cook for about 10 minutes on medium flame until it gets thicker. Take it off.
Assembling:
Drizzle the prepared sugar syrup over baked kunafa roll up.
Sprinkle pistachios on top and serve tasty kunafa roll ups.
Preparation time: 10-15 minutes
Cooking time: 25-30 minutes
Serving: 4-5 persons

کنافہ رول اپس ریسپی
ڈو بنانے کے اجزاء:
میدہ 1کپ
پانی حسبِ ضرورت
کارن فلار آدھا کپ
نمک آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
شوگر سیرپ بنانے کے اجزاء:
چینی 2کپ
پانی 1کپ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
الائچی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
فلنگ کے اجزاء:
کاٹیج چیز حسبِ ضرورت
پستہ حسبِ ضرورت
ڈو بنانے کی ترکیب:
ایک بلینڈر میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
اب اس مکسچر کو پائپنگ میں ڈال کر چھوٹا سا سوراخ بنا لیں۔
پھر توا گرم کریں اور ڈو کو پائپنگ بیگ سے گول دائروں کی شکل میں توے پر ڈال دیں۔
اب کچھ سیکنڈز کے لئے پکائیں اور چولہے سے اتار لیں۔
رول بنانے کے لئے حسبِ ضرورت رنگز بنالیں۔
جب آپ کی ڈو تیار ہوجائے تو رنگز کو بورڈ پر پھیلا دیں اور اس پر کوٹیج چیز ڈال دیں۔
اب اس کو بیل کر اس کی گول شکل بنا لیں اور ہلکا ہلکا پانی لگا کر بند کردیں۔
پھر ان رول اپس کو گریس کی ہوئی بیکنگ ٹرے میں رکھیں اور پندرہ سے بیس منٹ لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کرلیں۔
اب اوون سے نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔
سیرپ بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں چینی، پانی، لیموں کا رس اور الائچی پاؤڈر ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس منٹ پر پکائیں اور چولہا بند کردیں۔
اسمبلنگ:
بیک کئے ہوئے کنافے پر تیار کیا ہوا شوگر سیرپ ڈالیں۔
اب اس پر پستہ چھڑک کر سروکردیں۔
تیاری کا وقت: 10-15منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 4-5

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again