Recipes

More

Vegetable Strudel Recipe

Vegetable Strudel Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    7

Vegetable strudel recipe is as tasty as it looks. Crispy crust filled with veggies and chicken is a complete luxury meal. Give this recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

01 .
In a bowl add flour, salt, olive oil, lemon juice, vinegar and mix well.

02 .
Then add hot water and knead for 5 to 7 minutes into semi hard dough, Cover with damp cloth and rest the dough for about 10 to 15 minutes.

03 .
In a pan of boiling salty water add chicken cubes and boil until fully cooked. Strain and set aside.

04 .
In another pan of boiling salty water add potato, carrots and let it boil until fully tender. Strain and set aside.

05 .
Heat olive oil in a pan and sauté onion, garlic for 2 minutes, Then add mushroom and sauté for 2 to 3 minutes.

06 .
Add chicken, carrots, potatoes and cook for another 4 to 5 minutes on medium low heat.

07 .
Shift this mixture into a bowl, add broccoli, beans, black olives, capsicum, salt, black pepper, lemon juice and mix it all well. Your filling is ready.

08 .
Take the dough and cut into 14 to 15 parts, dust with flour and roll each portion into a paper like thin sheet.

09 .
Brush one sheet with melted butter, cover it with another sheet and brush it with butter again, Note: cover each rolled sheet with damp cloth.

10 .
Repeat the process until you have six layers.

11 .
Spread the prepared filling in center of sheet and wrap it in loaf shape.

12 .
Place the loaf on baking tray and brush it again with butter.

13 .
Bake in a preheated oven at 160 degrees for 30 minutes or until light golden brown.

14 .
Cut it into slices, your tasty Vegetable Strudel Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

01 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، زیتون کا تیل، لیموں کا رس اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

02 .
اب اس میں گرم پانی ڈال کر پانچ سے سات منٹ ڈو گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ رکھ دیں۔

03 .
پھر ایک برتن میں پانی، نمک ابال کر اس میں چکن کے ٹکڑے ڈال کر اچھی طرح ابلنے تک پکائیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

04 .
اب ایک دوسرے برتن میں پانی، نمک ابال کر اس میں آلو اور گاجریں ڈال کر اچھی طرح گلنے تک ابلنے دیں، چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

05 .
پھر ایک برتن میں زیتون کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور لہسن ڈال کر دو منٹ بھون کر اس میں مشروم ڈالیں اور دو سے تین منٹ اور پکائیں۔

06 .
اب اس میں چکن، گاجریں اور آلو ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

07 .
پھر اس مکسچر کو ایک باؤل میں ڈال کر اس میں بروکولی، سرخ لوبیا، کالا زیتون، شملا مرچ، نمک، کالی مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، فلنگ تیار ہے۔

08 .
اب ڈو کو چودہ سے پندرہ حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنائیں اور ہر پیڑے کو باریک صحفے کی شکل میں بیل لیں۔

09 .
پھر ایک شیٹ پر برش سے پگھلا ہوا مکھن لگاکر دوسری شیٹ سے ڈھک دیں اور دوبارہ برش سے مکھن لگائیں، (ہر شیٹ کو گیلے کپڑے سے ڈھک کر رکھیں)۔

10 .
اب اسی عمل کو چھ بار دہرائیں۔

11 .
پھر اس کے درمیان تیار کی ہوئی فلنگ رکھیں اور لوف کی شکل میں لپیٹ لیں۔

12 .
اب اس لوف کو بیکنگ ٹرے میں رکھ کر برش سے مکھن لگائیں۔

13 .
پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے ٹمپریچر پر تیس منٹ یا لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔

14 .
مزیدار ویجیٹیبل اسٹرو ڈیل ریسپی تیار ہے، سلائسیز میں کاٹ کر سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
26 Oct 2020 02:47 PM
Scrumcious.......soooperb Read More