Recipes

More

Vegetable Korma Recipe

Vegetable Korma Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

vegetable korma a tempting treat for all the vegetarian out there. If you are tired of eating meat and want to try something new and different give try to this vegetable korma recipe. Try this scrumptious vegetable korma recipe by SooperChef and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Bring slightly salty water to boil then add chopped potatoes in it and boil for 5 to 6 minutes. Set aside.

2 .
In same water boil carrots for 5 minutes and set aside. Then boil peas for 5 minutes and set aside.

3 .
In a pan heat oil, add onion and cook until light golden brown. Add cumin, ginger garlic paste and sauté for a minute. Then add tomato puree, tomato paste, garam masala, salt, coriander powder, paprika, red chili powder and turmeric, yogurt and cook for 2 to 3 minutes.

4 .
Then add K&N’s Stok and cauliflower, water as required and let it simmer for 4 to 5 minutes.Then add boiled potatoes, peas and carrot, cream in the gravy and mix well.Add half cup of water and cook it for 10 to 12 minutes on medium low flame.

5 .
Garnish with chopped coriander and serve tasty Vegetable Korma Recipe.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں پانی، نمک اور آلو ڈال کر پانچ سے چھ منٹ ابال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب اسی باؤل میں پانچ منٹ گاجریں ابال کر سائیڈ پر رکھ دیں پھر مٹر ابال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔اب اس میں ذیرہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر ا س میں پسے ہوئے ٹماٹر گرم مصالحہ، نمک، دھنیا پاؤڈر، پیپریکا لا ل مرچ پاؤڈر، ہلدی اور دہی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں سٹاک، گوبھی اور حسبِ ضرورت پانی ڈال کر چار سے پانچ منٹ دم پر رکھ دیں۔پھر ا س میں ابلے ہوئے آلو، مٹر، گاجریں اور کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں آدھا کپ پانی ڈٖال کر دس سے بارہ منٹ درمیانی ہلکی آنچ پر پکائیں۔

5 .
مزیدار ویجیٹیبل قورمہ تیار ہے، دھنیے سے گارنش کر کے سرو کریں۔

Recipe Tips