Recipes

More

Vegetable Jalfrezi with Garlic Rice

Vegetable Jalfrezi with Garlic Rice

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Research Content

Already tired of meat? Here is Vegetable Jalfrezi for a change. Tempting Vegetable Jalfrezi Recipe is healthy and a best combo with Garlic Rice. Try out this pleasing to taste buds Veg Jalfrezi Recipe and share your thoughts with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil, sauté cumin seeds, ginger, garlic, onion, green chilies and cashew nuts. Cook for 2 to 3 minutes until onion are translucent and cashew nut changes color.

2 .
In a chopper blend all these ingredients well, make a fine paste and set aside.

3 .
Heat oil in another pan, add prepared paste and cook for 1 to 2 minutes. Add turmeric, salt, red chili powder, coriander powder, cumin powder, black pepper, garam masala and mix well.

4 .
Then add tomato puree and cook for 2 to 3 minutes. Now add all the veggies and mix it well.

5 .
Then add soya sauce, vinegar, ketchup, cream, hot sauce and cook a bit. Then sprinkle coriander on top and it’s ready to serve.

6 .
In a pan melt butter, add garlic and sauté until golden brown. Now add boiled rice and mix it well. Add black pepper, salt, cover the lid and let it simmer for 5 to 6 minutes.

7 .
Serve with vegetable jalfrezi.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ذیرہ، ادرک،لہسن، پیاز، سبز مرچیں اور کاجو ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔

2 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ذیرہ، ادرک،لہسن، پیاز، سبز مرچیں اور کاجو ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔

3 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں تیار کی ہوئی پیسٹ ڈالیں اور ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ہلدی، نمک، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، کالی مرچ اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔اب اس میں تمام سبزیاں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھر اس میں سویا ساس، سرکہ، کیچپ، کریم اور ہاٹ ساس ڈال کر تھوڑا سا پکائیں۔اب اس پر دھنیا چھڑک کر دیں۔

6 .
ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں لہسن ڈالیں اور گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔اب اس میں ابلے ہوئے چاول ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں کالی مرچ اور نمک ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر پانچ سے چھ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔

7 .
تیار کی ہوئی جلفریزی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips