Best option for Sunday Lunch is Uzbek Pulao Recipe . Try something new and different Uzbek Pulao (Palov) Recipe and share your thoughts with us. ...
Read More
Best option for Sunday Lunch is Uzbek Pulao Recipe . Try something new and different Uzbek Pulao (Palov) Recipe and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 3/4 cup Oil
  • 1 kg Lamb meat
  • 1 large Onion
  • 2 medium Carrots
  • Salt to taste
  • 1 tsp Black pepper
  • 1/2 tsp Red chili powder
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 whole garlic
  • Water as required
  • 2 cups rice
  • 1/4 cup Black currant
  • Directions:
  • In a pan heat oil, cook the lamb meat for 12-15 minutes.
  • Add onion and cook for 2-3 minutes.
  • Add salt, black pepper, chili powder and cumin powder. Mix all well.
  • Place whole garlic in the center.
  • Add water, cover with the lid. Let it cook until the meat gets tender.
  • Add soaked rice, black currant and add water, cover with the lid and cook on low flame until rice gets tender. Serve hot.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
کھانے کا تیل 3چوتھائی کپ
بکڑے کا گوشت 1کلو
پیاز 1عدد
گاجریں 2عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لہسن 1عدد
پانی حسبِ ضرورت
چاول 2کپ
کالی کشمش 1چوتھائی کپ

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں بکڑے کا گوشت ڈالیں اور 12-15منٹ کے لئے پکائیں۔
اب پیاز ڈال کر 2-3منٹ پکائیں۔
پھر اس میں نمک، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب درمیان میں لہسن چھڑکیں۔
پھر اس میں پانی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر گوشت گلنے تک پکائیں۔
اب اس میں چاول، کالی کشمش اور پانی ڈال کر چاول گلنے تک پکائیں۔
گرم گرم سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *