Recipes

More

Ultimate Chicken Biryani with Grilled Chicken

Ultimate Chicken Biryani with Grilled Chicken

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    75
  • SERVING
    6

Who can resist Masala Biryani served with Grilled Chicken on the side? A perfect blend of spices paired with Coca-Cola will make your weekends extra special.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Place cuts on the chicken pieces and transfer them into a bowl.

2 .
Add yogurt, ginger garlic paste, salt, red chili powder, turmeric powder, coriander powder, cumin powder, black pepper powder, lemon juice, oil in the bowl too and marinate the chicken well for 1 hour.

3 .
In a pot, bring water to boil and add salt, vinegar, oil, bay leaves, black cardamom, green cardamom, star anise, cumin seeds, cinnamon sticks and soaked rice. Boil rice until 80% done, strain and set aside.

4 .
Now, in another pot, heat oil, add onion and cook until they turn golden brown in color. Add ginger garlic paste and cook for a minute. Add green chilies and cook for another minute.

5 .
Add tomatoes and cook until soft. Add 1/4 cup of water and cook for 5-6 minutes. Now add salt, red chili powder, turmeric powder, coriander powder, cumin powder, red chili flakes and cook for 2-3 minutes.

6 .
Add 8 marinated chicken pieces and cook your chicken until completely done. Add yogurt and cook until oil separates.

7 .
Garnish with coriander and mint, cover and cook for 10-15 minutes on low flame.

8 .
Layer another pot with chicken gravy with oil, then boiled rice, chicken gravy, boiled rice, orange food color, coriander, tomatoes, green chilies, lemon slices, mint. Cover with lid and steam for 15 minutes. Your biryani is ready.

9 .
Grease pre-heated grill pan with oil and grill your rest of the marinated chicken from each side for 3-4 minutes until fully cooked.

10 .
Serve Grilled Chicken with Biryani.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے چکن پیسیز پر کٹ لگائیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں چکن پیسیز، دہی، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، لیموں کا رس اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح میرینیٹ کر لیں اور ایک گھنٹے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
چاول بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔ اب اس میں نمک، سرکہ، کھانے کا تیل، تیز پتا، کالی الائچی، سبز الائچی، بادیان، ذیرہ، دار چینی اسٹکس اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

4 .
گریوی بنانے ک لئے ایک دوسرے برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر گولڈن براؤن کر لیں۔اب اس میں ادر ک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں سبز مرچیں ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ایک چوتھائی کپ پانی ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔ اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر اور کٹی لال مرچیں ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس میں میرینیٹ کئے چکن پیسیز ڈال کر چکن اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔ ا ب اس میں دہی ڈال کر آئل چھوڑنے تک پکائیں۔

7 .
دھنیے اور پودینے سے گارنش کرکے ہلکی آنچ پر ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

8 .
ایک برتن میں آئل گریوی مکس، ابلے ہوئے چاول، چکن گریوی ابلے ہوئے چاول، مالٹا کھانے کا رنگ، دھنیا، ٹماٹر، سبز مرچیں، لیموں کے سلائس اور پودینے کی تہہ لگا کر ڈھکن سے ڈھک کر پندرہ منٹ سٹیم کر لیں۔بریانی تیار ہے۔

9 .
گرِلڈ چکن بنانے کے لئے پہلے سے گرم گرِ ل پین کو آئل سے گریس کر لیں اور باقی بچے ہوئے چکن پیسیز ہرسائیڈ سے تین سے چار منٹ گرِ ل کرلیں، گرِلڈ چکن تیار ہے۔

10 .
مزیدار الٹی میٹ چکن بریانی وِد گرِلڈ چکن تیار ہے۔

Recipe Tips