Recipes

More

Turkish Seekh Kabab Pulao Recipe (Quick Ramadan Meals)

Turkish Seekh Kabab Pulao Recipe (Quick Ramadan Meals)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

If you are running out of time, this special Turkish Seekh Kabab Pulao will help you cook the meal in minutes. Made with K&N’s Seekh Kabab, this recipe from Turkish cuisine is super delicious. Try out this Seekh Kabab Pulao today and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Prepare K&N’s Seekh Kabab as per instructions on the pack.

2 .
For Pulao heat oil in a pan and fry onion until translucent add half cup water and let it boil. Add whole spices and cook for a minute.

3 .
Now add ginger garlic paste and cook for 1-2 minutes. Add salt and mix well.

4 .
Add yogurt and mix well, then add water, K&N’s stok, and bring it to boil.

5 .
Add soaked rice and let it cook until 80% water is evaporated.

6 .
Add food color, saffron, prepared K&N’s Seekh Kabab cover, and steam on low flame for 10-15 minutes. Remove from the stove, dish them out.

7 .
Garnish it with green coriander and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق سیخ کباب تیار کر لیں۔

2 .
پلاؤ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز تھوڑا سا بھون لیں۔ اب آدھا کپ پانی ڈال کر ابلنے دیں اور پھر ثابت مصالحے ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ادر ک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

4 .
اب اس میں دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ پھر اس میں پانی اور سٹا ک کیوب ڈال کر ابلنے دیں۔

5 .
پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں کھانے کا رنگ، زعفران اور تیار کئے ہوئے سیخ کباب ڈال کر ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ سٹیم کر لیں۔

7 .
سبز دھنیے سے گارنش ٍکرکے سرو کریں۔

Recipe Tips