Recipes

More

Turkey's Famous Testi Kabab Recipe

Turkey's Famous Testi Kabab Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    90
  • SERVING
    4

Let's unveil the secrets of Turkish Cuisine and make these delicious Testi Kabab. The juicy and tender meat will melt in your mouth like anything. Give these flavorful Testi Kabab a try and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add mutton and bones. Boil until mutton is half done. Take off flame and reserve the stock for later use.

2 .
In another pan heat oil and add chicken. Cook for 3-4 mins. Take off flame and set aside.

3 .
In a bowl add boiled mutton and cooked chicken. Now add tomato sauce, salt, thyme, paprika and red chili powder. Mix well and marinate for 10-15 mins.

4 .
In a clay pot add 1/2 cup of oil, 1 cup of mutton stock, marinated meat, green capsicum, red capsicum, onion, stock, garlic cloves, green chilies, black pepper powder, bay leaf and seal the clay pot mouth with dough.

5 .
Now place the clay pot on heated coal pieces. Cook for 45-50 mins on a low heat of coal.

6 .
Take off the lid and serve hot. Your Testi Kabab are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں مٹن اور ہڈیاں ڈالیں اور مٹن پچاس فیصد پکنے تک پکائیں۔اب چولہا بند کرکے بعد میں استعمال کے لئے یخنی رکھ لیں۔

2 .
اب دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں اور چولہا بند کردیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں ابلا ہوا مٹن،پکا ہوا چکن، ٹماٹر کی چٹنی، نمک، تھائم، پیپریکا اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دس سے پندرہ منٹ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

4 .
اب مٹی کے برتن میں آدھا کپ کھانے کا تیل،ایک کپ مٹن یخنی، میرینیٹ کیا ہوا گوشت، ہری شملہ مرچ، سرخ شملہ مرچ، پیاز، یخنی، لہسن کی جویں، ہری مرچ، کالی مرچ پاؤڈرتیز پتا ڈال کر مٹی کے برتن کو ڈو سے بند کر دیں۔

5 .
اب مٹی کے برتن کو گرم کوئلوں پر رکھیں اور ہلکی آنچ پر پنتالیس سے پچا س منٹ پکنے دیں۔

6 .
چولہا بند کرکے ڈھکن اتاریں اور گرم گرم سرو کریں۔

Recipe Tips