Recipes

More

Traditional German Bee Sting Cake Recipe

Traditional German Bee Sting Cake Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Bee Sting Cake is a traditional German cake that has a deliciously rich flavor and texture. This sweet and moist cake topped Almond Honey mixture makes it completely irresistible. Serve this Bee Sting Cake with Coffee or Tea and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Creamy Custard Filling:
Ingredients for Egg Yolk Mixture:
Ingredients for Sponge:
Ingredients for Honey Almond Topping:
Ingredients for Bee Sting Cake Preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs yolks, powdered sugar, vanilla essence, milk and whisk them well.

2 .
In a pot heat 3 cups of Nurpur Full Cream Milk, Nurpur Dairy Cream, sugar and cook until it starts to simmer. Add this milk mixture into the prepared egg mixture. Add gradually while stirring continuously.

3 .
Add this milk and egg mixture into a deep pan and cook until it thickens in consistency. Your custard is ready. sSet aside and let it cool at room temperature.

4 .
Now pour this custard into a bowl and add whipped cream. Mix it well. Your Creamy Custard Filing is ready. Set aside.

5 .
In a bowl add egg yolks, vanilla essence, sugar and beat it well. set aside.

6 .
In a bowl add egg whites, sugar, salt, and beat until fluffy and soft peaks form. Now add egg yolk mixture, flour, baking powder and mix it well with spatula. Add butter and mix it again. Now transfer the prepared mixture into greased baking pan lined with butter paper.

7 .
Bake it in a preheated oven at 160°C for 20-25 mins. Your sponge is ready. Take it out of the oven and keep it in the baking pan.

8 .
In a pan heat butter, and add honey, mix it well. Now add sugar and cook until sugar melts. Add almonds and mix it again. Your Honey Almond Topping is ready.

9 .
Pour the prepared Honey Almond Topping over prepared sponge and bake it again in a preheated oven at 160°C for 5 mins. Take it out of the oven. Let it cool at room temperature and remove from the pan.

10 .
Now cut it into 2 horizontal discs. Brush milk on the lower disc. Spread creamy custard filling on it. Place top disc on it and serve. Your Bee Sting Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کریمی کسٹرڈ فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈوں کی زردی، پاؤڈر چینی، ونیلا ایسنس اور دودھ ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
اب ایک برتن میں تین کپ نورپور فل کریم دودھ، نورپور ڈیری کریم اور چینی ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔پھر اس میں دودھ مکسچر کوانڈے کے تیار مکسچر میں مسلسل ہلاتے ہوئے آہستہ آہستہ ڈالیں۔

3 .
پھر اس دودھ اور انڈے کے مکسچر کو ایک پین میں ڈالیں اور اس وقت تک پکائیں جب تک کہ یہ گاڑھا ہو جائے۔کسٹرڈ تیار ہے۔

4 .
اب اس کسٹرڈ کو ایک باؤل میں ڈال کر اس میں وہپڈ کریم ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں۔کریمی کسٹرڈ فلنگ تیار ہے۔

5 .
انڈے کی زردی کا مکسچر بنانے کے لئیایک باؤل میں انڈے کی زردی، ونیلا ایسنس اور چینی ڈال کر اچھی طرح پھینٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
سپونج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے کی سفیدی، چینی اور نمک ڈال کراچھی طرح پھینٹ لیں۔ اب اس میں انڈے کی زردی کا مکسچر، میدہ اوربیکنگ پاؤڈر ڈال کرسپاچولا کے ساتھ اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں مکھن ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔پھر تیار مکسچر کوبٹر پیپر سے گریس کئے ہوئے بیکنگ پین میں ڈالیں۔

7 .
اب اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے درجہ حرارت پر بیس سے پچیس منٹ تک بیک کرلیں۔ سپونج تیار ہے۔ اسے اوون سے نکال کرسائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
شہد بادام ٹاپنگ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں شہد ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں چینیڈال کر چینی پگھلنے تک پکائیں۔ پھر اس میں بادام ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔شہد بادام ٹاپنگ تیار ہے۔

9 .
بی سٹنگ کیک بنانے کے لئے تیار شہد بادام ٹاپنگ کو تیارسپونج پر ڈالیں اور اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے درجہ حرارت پر پانچ منٹ بیک کرلیں۔ اسے اوون سے نکال کر کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں اور پین سے نکال دیں۔

10 .
اب ان کو ڈسک کی شکل میں دائیں سے بائیں کاٹ لیں اور نیچے والی ڈسک پر برش سے دودھ لگائیں۔پھر اس پر کریمی کسٹرڈ فلنگ پھیلا کر اوپر والی ڈسک رکھ دیں۔بی سٹنگ کیک تیار ہے۔

Recipe Tips