How to make Thai Soup

Ingredients:

  • 2 TBSP Cooking Oil
  • 1000 gm Chicken Bones
  • 4 Cloves of Garlic
  • 10 gm Ginger
  • 1 Onion
  • 10 Kaffir Lime (Lemon Leaves)
  • 10 gm Lemon Grass
  • Salt (As Needed)
  • 1 TSP Black Pepper Powder
  • 1 Carrot
  • 10 gm Peas
  • 10 gm Mushroom
  • 2 Lemons (for lemon Juice)
  • 2 Green Chilies
  • 1 & ½ Thai Fish Sauce
  • 1 TBSP Red Thai Curry Paste
  • 250 gm Chicken
  • ½ Cup Coconut Milk
  • 3 Cup Chicken Stock
  • 4 Cup Water
  • Cooking Method:
  • 1. First of all take a pan, add 4 cup water, Chicken Bones, in this pan
  • 2. After this, add Garlic, Ginger, Onion, Lime Kaffir, Lemon Grass, Carrot, Salt, Black Pepper, and cook these for 30 Minutes

    2nd Stage:

  • 1. Take a pan, add cooking oil in this pan,
  • 2. Then add Chicken and cook it for 5 Minutes
  • 3. Next, add Carrot, Onion, Mushroom, Lemon Grass and cook these for 2 Minutes
  • 4. After this, add Thai Red Curry Paste and Chicken Stock
  • 5. Now put some Salt, after this add Black Pepper Powder, Thai Fish Sauce, Coconut Milk and cook it for 8 Minutes
  • 6. Take it off from the Stock after adding Lemon Juice and Green Chilies
  • 7. Your Tasty Thai Soup is ready to Serve
  • Cooking Time: 30 Minutes Serve: 4 People

اجزا
چکن ہڈی والا 1کلو
لہسن 4دانے
ادرک 10گرام
پیاز 1عدد
لیموں کے پتے 10عدد
لیمن گراس 10 گرام
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
گاجر 1عدد
مشروم 10گرام
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
سبز مرچ 2عدد
تھائی فش سوس 11/2کھانے کے چمچ
تھائی کری پیسٹ 1کھانے کا چمچ
چکن 250گرام
کوکو نٹ ملک 1/2کپ
چکن یخنی 3کپ
پانی 4کپ
مٹر 10گرام
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ

ترکیب

۔ایک پین میں پانی لیں اوراس میں چکن ہڈی ڈال کر لہسن ،ادرک ،پیاز،لیموں کے پتے ،لیمن گراس ،گاجر،نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر ڈھکیں اور تیس منٹ تک پکالیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں چکن ڈال کر پانچ منٹ تک پکالیں ۔
۔اب اس میں گاجر، پیاز ،مٹر ،مشروم اور لیمن گراس ڈال کر دو منٹ تک پکا لیں ۔
۔اب اس میں تھائی ریڈ کری پیسٹ ، چکن یخنی ،نمک ،کالی مرچ پاؤڈر ،تھائی فش سوس ،کوکونٹ ملک ڈال آٹھ منٹ تک پکالیں ۔
۔اب اس میں لیموں کا رس اورسبز مرچ ڈال کر ہلا لیں ۔
۔آپکامزیدار تھائی سوپ تیار ہے ۔
۔پکا نے کا وقت: افراد: تین عدد

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *