Recipes

More

Thai Soup Recipe

Thai Soup Recipe

How to make Thai Soup

Ingredients:
2 TBSP Cooking Oil
1000 gm Chicken Bones
4 Cloves of Garlic
10 gm Ginger
1 Onion
10 Kaffir Lime (Lemon Leaves)
10 gm Lemon Grass
Salt (As Needed)
1 TSP Black Pepper Powder
1 Carrot
10 gm Peas
10 gm Mushroom
2 Lemons (for lemon Juice)
2 Green Chilies
1 & ½ Thai Fish Sauce
1 TBSP Red Thai Curry Paste
250 gm Chicken
½ Cup Coconut Milk
3 Cup Chicken Stock
4 Cup Water
Cooking Method:
1. First of all take a pan, add 4 cup water, Chicken Bones, in this pan
2. After this, add Garlic, Ginger, Onion, Lime Kaffir, Lemon Grass, Carrot, Salt, Black Pepper, and cook these for 30 Minutes

2nd Stage:
1. Take a pan, add cooking oil in this pan,
2. Then add Chicken and cook it for 5 Minutes
3. Next, add Carrot, Onion, Mushroom, Lemon Grass and cook these for 2 Minutes
4. After this, add Thai Red Curry Paste and Chicken Stock
5. Now put some Salt, after this add Black Pepper Powder, Thai Fish Sauce, Coconut Milk and cook it for 8 Minutes
6. Take it off from the Stock after adding Lemon Juice and Green Chilies
7. Your Tasty Thai Soup is ready to Serve
Cooking Time: 30 Minutes Serve: 4 People

اجزا چکن ہڈی والا 1کلو لہسن 4دانے ادرک 10گرام پیاز 1عدد لیموں کے پتے 10عدد لیمن گراس 10 گرام نمک حسبِ ذائقہ کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ گاجر 1عدد مشروم 10گرام لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ سبز مرچ 2عدد تھائی فش سوس 11/2کھانے کے چمچ تھائی کری پیسٹ 1کھانے کا چمچ چکن 250گرام کوکو نٹ ملک 1/2کپ چکن یخنی 3کپ پانی 4کپ مٹر 10گرام کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ ترکیب ۔ایک پین میں پانی لیں اوراس میں چکن ہڈی ڈال کر لہسن ،ادرک ،پیاز،لیموں کے پتے ،لیمن گراس ،گاجر،نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر ڈھکیں اور تیس منٹ تک پکالیں ۔ ۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں چکن ڈال کر پانچ منٹ تک پکالیں ۔ ۔اب اس میں گاجر، پیاز ،مٹر ،مشروم اور لیمن گراس ڈال کر دو منٹ تک پکا لیں ۔ ۔اب اس میں تھائی ریڈ کری پیسٹ ، چکن یخنی ،نمک ،کالی مرچ پاؤڈر ،تھائی فش سوس ،کوکونٹ ملک ڈال آٹھ منٹ تک پکالیں ۔ ۔اب اس میں لیموں کا رس اورسبز مرچ ڈال کر ہلا لیں ۔ ۔آپکامزیدار تھائی سوپ تیار ہے ۔ ۔پکا نے کا وقت: افراد: تین عدد

Recipe Tips