Recipes

More

Tawa Fry Kaleji Recipe

Tawa Fry Kaleji Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Research Content

Tawa Fry Kaleji Recipe, amazing recipe is here to try. Make this tempting Mutton Kaleji Fry Recipe this Eid and share your thoughts with us about this recipe.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl of water mix lemon juice, ginger garlic paste and soak mutton liver in it for 10 to 15 minutes.

2 .
Drain out water and cut small cubes of mutton liver.

3 .
In a bowl mix yogurt, coriander, cumin, red chili flakes, garlic, green chilies and marinate liver cubes for 30 minutes in it.

4 .
In a flat pan heat oil, cook onion until translucent, then add ginger, garlic and cook a bit. Add turmeric, red chili flakes, coriander, cumin, salt and cook for 2 to 3 minutes. Then add marinated liver cubes in it and cook for 10 to 15 minutes. Then add coriander, tomatoes, garam masala and cook for 4 to 5 minutes.

5 .
Heat coal and smoke your dish for 2 to 3 minutes.

6 .
Garnish with coriander, green chilies and ginger.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں پانی، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ اور بھگوئی ہوئی مٹن کلیجی ڈال کر دس سے پندرہ منٹ کے لئے اچھی طرح مکس کرلیں۔

2 .
اب کلیجی سے پانی نکال کر ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

3 .
اب ایک باؤل میں دہی، دھنیا، ذیرہ، کٹی لا ل مرچ، لہسن، سبز مرچیں اور مٹن کلیجی ڈال کر تیس منٹ تک میرینیٹ کر لیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔اب اس میں ہلدی، کٹی لال مرچ، دھنیا، ذیرہ اور نمک ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں میرینیٹ کی ہوئی کلیجی ڈالیں اور دس سے پندرہ منٹ کے لئے پکائیں۔اب اس میں دھنیا، ٹماٹر اور گرم مصالحہ ڈال کر چار سے پانچ منٹ کے لئے پکائیں۔

5 .
پھر کوئلے سے اپنی ڈِش کو دو سے تین منٹ کے لئے دھواں دیں۔

6 .
دھنیا، سبز مرچوں اور ادرک کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

Recipe Tips