Recipes

More

Tandoori Tikka Boti Paratha Roll Recipe

Tandoori Tikka Boti Paratha Roll Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

Tandoori Tikka Boti Paratha Roll: A complete definition of spices Tandoori Tikka Boti Paratha Roll, has awesome aroma and full of flavors. Give a try and share your experience.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add lemon juice, chili powder, salt, food color, ginger garlic paste, chili flakes, cumin, coriander, garam masala, yogurt, oil and carom seeds. Mix all these ingredients well and marinate chicken in it for 6 hours or overnight.

2 .
Take skewers and thread chicken cubes on it.

3 .
Cook on charcoal for 5 to 7 minutes or cook on tawa for 10 to 12 minutes.

4 .
Then smoke the chicken tandoori boti for 2 to 3 minutes.

5 .
In a blender add coriander, mint, green chilies, salt, red chili powder and garlic.Blend all these ingredients well until well combined and set aside.

6 .
In a blender add mint, tamarind pulp, plum pulp, salt and chili flakes. Blend all these ingredients well until well combined and set aside.

7 .
Take one paratha and spread prepared green chutney on it evenly. Then top it with salad and tandoori boti, roll it and serve with tamarind chutney.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں لیموں کا رس، لال مرچ پاؤڈر، نمک، سرخ کھانے کا رنگ، ادرک لہسن پیسٹ، کٹی لال مرچ، ذیرہ، دھنیا، گرم مصالحہ، دہی، کھانے کا تیل اور اجوائن ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور چکن کو اس میں میرینیٹ کر کے چھ گھنٹے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب چکن کو سیخوں پر لگائیں۔

3 .
پھر چکن کو کوئلوں پر پانچ سے سات منٹ یا توے پر دس سے بارہ منٹ کے لئے پکائیں۔

4 .
اب چکن تندوری بوٹی کو دو سے تین منٹ کوئلے کا دھواں دیں۔

5 .
ایک بلینڈر میں دھنیا، پودینہ، سبز مرچیں، نمک، لال مرچ پاؤڈر اور لہسن ڈال کر تمام اجزااچھی طرح بلینڈ کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
ایک بلینڈر میں پودینہ، املی، آلو بخارے کا گودا، نمک اور کٹی لال مرچ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
ایک پراٹھا لے کر اس پر اچھی طرح سبز چٹنی پھیلا دیں۔اب اس پر سلاد اور تندوری بوٹی رکھ کر رول کر کے املی چٹنی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips