Recipes

More

×

Tandoori Chicken Tikka with Onion Salad Recipe | Ramzan Recipes

Tandoori Chicken Tikka with Onion Salad Recipe | Ramzan Recipes

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    2

Tandoori Tikka with Onion Salad is a complete definition of spices, full of aroma and flavours. It's a time and effort-saving delicious recipe. Try out this Tandoori Tikka with Onion Salad today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Tandoori Masala:
Ingredients for Tandoori Tikka:
Ingredients for Onion Salad:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a preheated pan add coriander seeds, cumin seeds, black peppercorns, whole red chilies, curry leaf and roast until fragrant over low flame.

2 .
In a grinder add green cardamom, black cardamom, cloves, cinnamon stick, roasted spices and grind into fine powder.

3 .
Transfer the ground spices into a bowl. Add red chili powder, turmeric powder, salt, chaat masala and mix well. Your Tandoori Masala is ready. Set aside.

4 .
In a bowl add chicken, tandoori masala, yogurt, lemon juice and mix well. Marinate for 30 minutes. Set aside.

5 .
On a skewer add 7-8 pieces of marinated chicken.

6 .
In a pan heat oil and place Tandoori Tikka Skewers. Cook for 4-5 minutes from each side on high flame. Your Tandoori Tikka is ready. Set aside.

7 .
In a bowl add onion, hot water and soak for 15-20 minutes.

8 .
In another bowl add soaked onion, coriander, vinegar, black pepper, salt and mix well.

9 .
Your Onion salad is ready. Serve with Tandoori Tikka and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تندوری مصالحہ بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں دھنیا، زیرہ،ثابت کالی مرچ،ثابت سرخ مرچیں اور کڑی پتا ڈال کر ہلکی آنچ پر روسٹ کر لیں۔

2 .
اب ایک گرینڈر میں سبزالائچی، کالی الائچی، لونگ، دار چینی کی اسٹک اور بھنا ہوا مصالحہ ڈال کرگرینڈ کر لیں۔

3 .
پھر گرینڈ کئے ہوئے مصالحوں کو ایک باؤل میں سرخ مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اور چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، تندور ی مصالحہ تیار ہے۔

4 .
تندوری تِکہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، تندوری مصالحہ، دہی اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

5 .
اب سیخوں پر میرینیٹ کیا ہوا چکن لگائیں۔

6 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس پر تِکہ سیخیں رکھیں اور ہر سائیڈ سے تیز آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔تندوری تِکہ تیار ہے۔

7 .
پیاز سلاد بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں پیاز اور گرم پانی ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

8 .
اب ایک دوسرے باؤل میں بھگوئے ہوئے پیاز، دھنیا، سرکہ، کالی مرچیں اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

9 .
پیاز سلاد تیار ہے۔ تندوری تکہ کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips