Recipes

More

Tandoori Chicken Karahi Recipe

Tandoori Chicken Karahi Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Tandoori Chicken Karahi has the best taste and aroma giving your taste buds a delicious treat. This unique Karahi recipe made with Tandoori masala is worth your time and effort. Try out this Tandoori Chicken Karahi Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, chaat masala. Turmeric powder, red chili powder, vinegar, red food color, yogurt, oil, salt, garam masala powder and mix well. Marinate the chicken for 30 minutes or overnight.

2 .
Thread the marinated chicken on skewers.

3 .
In a grill pan heat oil and place the marinated chicken skewers on it. Cook each side for 5-6 minutes. Take off flame and set aside. Save the leftover chicken tandoori marination for further use.

4 .
In a pot heat oil and butter and add ginger paste and garlic paste. Cook for 1-2 minutes. Now add tomatoes, salt, red chili powder, turmeric powder and mix well.

5 .
Add water and cover and cook for 2-3 minutes.

6 .
When the tomatoes are soft, add left over chicken tandoori marination and mix well. Now add crushed cumin, coriander, red chili flakes and cook for 1-2 minutes.

7 .
Now add prepared tandoori chicken and give it a good mix. Cover and cook for 5 minutes on medium flame.

8 .
Garnish it with coriander, green chilies, ginger and your Tandoori Chicken Karahi is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تندوری چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، چاٹ مصالحہ، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، سرکہ، سرخ کھانے کا رنگ، دہی، کھانے کا تیل، نمک اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو سیخوں پر لگائیں۔

3 .
پھر ایک گرِل پین کو گرم کرکے چکن سیخوں کو ہر سائیڈ سے پانچ سے چھ منٹ گرِل کر لیں اور چولہا بند کرکے باقی بچی ہوئی میرینیشن محفوظ کر لیں۔

4 .
کڑاہی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل اور مکھن گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ٹماٹر، نمک، لال مرچ پاؤڈر اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
اب پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کرمزید دو سے تین منٹ پکائیں۔

6 .
جب ٹماٹر نرم ہوجائیں تو اس میں باقی بچی ہوئی میرینیشن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں کٹا ہوا ذیرہ، دھنیا اور کٹی لال مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس میں تیار کیا ہوا تندوری چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور ڈھک کر درمیانی آنچ پر پانچ منٹ پکائیں۔

8 .
پھر دھنیے،سبز مرچوں اور ادرک سے گارنش کریں۔ تندوری چکن کڑاہی تیار ہے۔

Recipe Tips