Recipes

More

Tandoori Chicken Drumsticks Rice Platter Recipe

Tandoori Chicken Drumsticks Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Tandoori Chicken Drumsticks Rice Platter an appetizing and budget friendly recipe is must try. This delicious Drumsticks Rice Platter will fill up your hunger and satisfy your taste buds. Try out this Tandoori Chicken Drumsticks Rice Platter, made with Guard Rice, and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Tandoori Masala:
Ingredients for Drumsticks Marination:
Ingredients for Rice:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add ginger powder. garlic powder, nutmeg, red food color, cinnamon stick, fenugreek leaves, cloves, mace, cumin seeds, coriander seeds, red chili powder, black peppercorns, black cardamom, green cardamom, salt and blend into fine powder. set aside.

2 .
In a bowl add drumsticks, tandoori masala, yogurt, turmeric powder, oil and mix well. Marinate for 2-3 hours.

3 .
Now heat oil in a pan and add drumsticks, fry each side until they are fully cooked on low medium flame.

4 .
Now smoke them for a minute and set aside.

5 .
In a bowl add Guard Basmati Rice and water and soak for 25-30 minutes.

6 .
In a pot heat oil and add onion and saute until changes color. Now add ginger garlic paste and cook for a minute. Add salt, cinnamon stick, cloves, black peppercorns and cook for 1-2 minutes.

7 .
Now add chicken stock and bring it boil. Add soaked rice and cook until 80% water has evaporated. Now cover and steam on low flame for 10 minutes.

8 .
Now serve the rice with drumsticks, grilled veggies, tomatoes, chilies.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تندوری مصالحہ بنانے کے لئے ایک بلینڈ ر میں ادرک پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، جائفل، سرخ کھانے کا رنگ، دار چینی اسٹک، میتھی کے پتے، لونگ، جاوتری، ذیرہ، سوکھا دھنیا، لال مرچ پاؤڈر،کالی الائچی، سبز الائچی اور نمک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔

2 .
ڈرم اسٹکس میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں ڈرم اسٹکس، تندوری مصالحہ، دہی، ہلدی پاؤڈر اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور دو سے تین گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے ڈرم اسٹکس کو ہر سائیڈ سے ہلکی آنچ پر فرائی کر لیں۔

4 .
پھر ان کو کوئلے سے ایک منٹ دھواں دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں باسمتی چاول اور پانی ڈال کر پچیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں نمک، دار چینی اسٹک،لونگ اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں چکن یخنی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر پانی اسی فیصد پکنے خشک ہونے تک پکائیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
مزیدار تندوری چکن ڈرم اسٹکس رائس پلیٹر تیار ہے۔

Recipe Tips