Recipes

More

Tandoori Chicken Biryani | Tandoori Chicken

Tandoori Chicken Biryani | Tandoori Chicken

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Research Content

Tandoori Chicken Biryani a special treat for biryani lover. The lip-smacking tandoori flavor will make you overeat for sure. Try this aromatic Tandoori Chicken Biryani Recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix salt, lemon juice, yogurt, ginger garlic paste, red chili powder, chili flakes, garam masala powder, cumin seeds, coriander powder, carom seeds and food color. Mix well and marinate chicken in it for 4 to 6 hours or overnight.

2 .
Cook chicken on charcoal until 80% cooked and keep aside.

3 .
In a separate pan add water, salt, oil, whole spices and boil rice until 80% done.

4 .
In another pan heat oil, add onion, cumin seeds, green chilies and cook until light golden brown.

5 .
Add yogurt, ginger garlic paste, tomato puree, salt, red chili powder, coriander powder, garam masala and cook for 5 to 7 minutes. Add plums, cooked chicken, garnish and mix well.

6 .
Make layers of rice, chicken, garnish, then drizzle food color on top. Let it simmer on medium low flame for 12 to 15 minutes.

7 .
Your biryani is ready to serve.

 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں نمک، لیموں کا رس، دہی، ادرک لہسن پیسٹ، سرخ مرچ پاؤڈر، کٹی سرخ مرچ، گرم مصالحہ پاؤڈر، ذیرہ، دھنیا پاؤڈر، اجوائن اور کھانے کا رنگ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے چکن کو اس میں چار سے چھ گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

2 .
اب چکن کو کوئلوں پر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

3 .
پھر ایک دوسرے پین میں پانی، نمک، کھانے کا تیل، ثابت مصالحے اور چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز، ذیرہ اور سبز مرچیں ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب ادرک لہسن پیسٹ، دہی، پسے ہوئے ٹماٹر، نمک، لال مر چ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور گرم مصالحہ ڈال کر پانچ سے سات منٹ پکائیں۔پھر آلوبخارا، پکا ہوا چکن اور گارنش کے اجزا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اب چاولوں، چکن اور گارنش کی تہہ لگا کر اس پر کھانے کے رنگ ڈال دیں اور درمیانی ہلکی آنچ پر بارہ سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

7 .
مزیدار تندوری چکن بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips