Recipes

More

Tandoori Box Patties with Potato Fingers (Ramzan Recipes)

Tandoori Box Patties with Potato Fingers (Ramzan Recipes)

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Tandoori Box Patties with Potato Fingers is a crispy savory combo to spice up the magic of eating together. Pair it up with Coca-Cola to experience the real magic of your meal. 

 Ingredients

Ingredients for Tandoori Box Patties:
Ingredients for Assembling:
Ingredients for Potato Fingers:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, red chili powder, salt, coriander powder, black pepper powder, cumin powder, yogurt, vinegar and mix well. Marinate the chicken for 15 mins.

2 .
In a pan heat oil and add marinated chicken. Cook until chicken is fully done and water dries out.

3 .
Turn off flame and give the chicken coal smoke for 2 minutes.

4 .
Take samosa patti and brush flour mixture in between. Place another samosa patti on it perpendicularly. Add chicken in the center and bind it using flour mixture in a box patty shape.

5 .
Coat the prepared samosa patties in eggs and bread crumbs.

6 .
Fry them until crispy and golden brown in color. Your Tandoori Box Patties are ready.

7 .
In a bowl add potatoes, rice flour, corn flour, coriander leaves, red chili powder, red chili flakes, black pepper powder, salt and mix well.

8 .
Make finger shapes of the potato mixture.

9 .
Deep fry them until crispy and golden brown in color.

10 .
Your Potato Fingers are ready. Serve them with Tandoori Samosa Patties and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تندوری سموسہ پیٹیزبنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، لال مرچ پاؤڈر، نمک، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دہی اورسرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں اور پانی خشک ہونے دیں۔

3 .
پھر چولہا بند کرکے چکن کو دو منٹ کوئلے سے دھواں دیں۔

4 .
اب سموسہ پٹی کے درمیان برش سے فلار مکسچرلگائیں۔پھر اس پر ترچھی شکل میں ایک دوسری سموسہ پٹی رکھیں۔ اب اس کے درمیان چکن رکھیں اور فلار مکسچر لگا کر باکس پیٹی کی شکل بنا لیں۔

5 .
پھر تیار کی ہوئی سموسہ پیٹیز کو انڈہ اور بریڈ کرمز میں کو ٹ کر لیں۔

6 .
ا ب پیٹیز کو کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔ تندوری باکس پیٹیز تیار ہیں۔

7 .
پٹاٹو فنگرز بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، چاولوں کا آٹا،کارن فلار، دھنیے کے پتے، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، کالی مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
اب اس مکسچر سے فنگرز کی شکل بنا لیں۔

9 .
پھر ان کو کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔

10 .
مزیدار پٹاٹو فنگرز تیار ہیں۔

Recipe Tips