Recipes

More

Tandoori Aloo Recipe

Tandoori Aloo Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Tandoori Aloo is a perfect recipe for all vegetarians out there. Make your vegetables full of flavor and give them a unique aroma. Try out this simple, quick yet scrumptious Tandoori Aloo Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add Mayo, sriracha sauce, lime juice, chili powder, salt and cream. Mix well, your sauce is ready and set aside.

2 .
Now, in a bowl add yogurt, gram flour, oregano, oil, black pepper, red chili powder, cumin powder, coriander powder, paprika powder and salt. Mix it well and Masala is ready.

3 .
Now in a pot, add water and potatoes and boil them until they are 80% done. Now peel off and cut them into two halves.

4 .
Now in a bowl add the cut potatoes, then add capsicum, tomatoes and onion and mix well.

5 .
Now give the smoke flavor and cover it for 1 min, then remove it.

6 .
Now on a wooden skewer add veggies plus potatoes in sequence.

7 .
Heat oil on a pan, cook it until potatoes and veggies turn golden in color and each side is cooked properly.

8 .
Now drizzle the prepared sauce and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مایوچِلی سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں سریراچا سوس، لیموں کا رس، لال مرچ پاؤڈر، نمک اور کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، سوس تیار ہے۔

2 .
مصالحہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، بیسن، اوریگانو، کھانے کا تیل، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، مصالحہ تیار ہے۔

3 .
تندوری آلو بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی اور آلو ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔ اب آلوؤں کو چھیل کر دو برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

4 .
اب ایک باؤ ل میں کٹے ہوئے آلو شملا مرچ، ٹماٹر اور پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

5 .
پھر ڈھکن سے ڈھک کر کوئلے سے ایک منٹ دھواں دیں۔

6 .
اب لکڑی کی سیخ پر سبزیاں اور آلو لگائیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے سیخوں کو دونوں سائیڈوں سے گولڈن ہونے تک پکا لیں۔

8 .
اب اس پر تیار کی ہوئی سوس ڈالیں، مزیدار تندوری آلو تیار ہیں۔

Recipe Tips