Try out two different ways to make Sweet Corns Recipe. Cheesy and Herb then Masala Corn Recipe. Make this Sweet Corn Recipe & Do share your experience with us. ...
Read More
Try out two different ways to make Sweet Corns Recipe. Cheesy and Herb then Masala Corn Recipe. Make this Sweet Corn Recipe & Do share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 3 cups Sweet corns
  • Butter Cheese & Herbs Corns:
  • 1 & 1/2 cup Boiled corns
  • Salt to taste
  • 1 tsp White pepper
  • 1/2 tsp Black pepper
  • 1 tsp Mixed Herbs
  • 2 tbsp. Butter
  • 2-3 tbsp. Cheddar cheese
  • Masala Corns:
  • 1 & 1/2 cup Boiled Corns
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Red Chili powder
  • 1 tsp Chaat Masala
  • 1 tbsp. Coriander
  • 1 tbsp. Lemon Juice
  • 1-2 tbsp. Butter
  • Directions:
  • In a pan boil water and add corns.
  • Let them boil until tender.
  • Now in a bowl add boiled corn, salt, mixed herbs, black & white pepper, butter, cheddar cheese and mix all well. Cheese & herbs corns are ready.
  • Now in another bowl add boiled corn, salt, red chili powder, lemon juice, coriander, butter, chaat masala and mix well.
  • Masala corns are ready.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

Time 15 minutes.

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
سویٹ کارنز 3کپ
ابلے ہوئے کارنز 1اور آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
مکس ہربز 1چائے کا چمچ
مکھن 2کھانے کے چمچ
چیڈر چیز 2-3کھانے کے چمچ
مصالحہ کارنز:
ابلے ہوئے کارنز 1اور آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ 1چائے کا چمچ
دھنیا 1کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
مکھن 1-2کھانے کے چمچ

ترکیب:
ایک پین میں پانی ابال کر اس میں کارنز ڈالیں اور گلنے تک پکنے دیں۔
اب ایک باؤل میں ابلے ہوئے کارنز ،نمک، مکس ہربز، کالی مرچ، سفید مرچ،مکھن اور چیڈر چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر ایک دوسرے باؤل میں ابلے ہوئے کارنز، نمک، لال مرچ پاؤڈر، لیموں کا رس، دھنیا ، مکھن اور چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
مصالحہ کارنز تیار ہیں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *