Sweet and Sour Rice Recipe is best in taste and look. Let's make rice with a prefet twist this weekend. Try out our Sweet and Sour Rice Recipe and share your experience with us. ...
Read More
Sweet and Sour Rice Recipe is best in taste and look. Let's make rice with a prefet twist this weekend. Try out our Sweet and Sour Rice Recipe and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 200g K&N’s Haray Bharay Nuggets
  • 1 & 1/2 cup rice (boiled)
  • 1/2 cup peas
  • 1/2 cup carrot (peeled and diced)
  • 2 tbsp cooking oil
  • 1 tsp garlic (finely chopped)
  • 1/2 cup onion (finely chopped)
  • 1 tsp soy sauce
  • 1 tsp vinegar
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp white pepper
  • 1/2 tsp black pepper
  • 1 egg
  • Sweet and sour Sauce Ingredients:
  • 1/2 tsp white pepper
  • 1 Tbsp water
  • 2/3 cup pineapple juice
  • 1/3 cup rice vinegar
  • 1/3 cup light brown sugar
  • 3 Tbsp ketchup
  • 1 Tbsp soy sauce
  • 1 tbsp Chili sauce
  • Method:
  • 1- Prepare the K&N’s Haray Bharay Nuggets as per the instructions on the pack and slice them.
  • 2- In a small bowl, whisk together cornstarch and water. Set aside.
  • 3- In a medium saucepan, combine pineapple juice, vinegar, brown sugar, ketchup, and soy sauce and bring to a boil over medium heat and cook until thickened, about 1 to 2 minutes. Remove from heat and use immediately or store in an airtight container in the refrigerator for up to 2 weeks.
  • 4- Heat oil in a wok, add garlic, onion, egg and scramble the egg by using spatula. Now add boiled rice, peas, carrot, season to taste with salt and white pepper.
  • 5- Toss the rice to combine. Add soy sauce, vinegar and toss to coat. Stir the rice until every grain of rice is separate.
  • 6- Dish out the rice and top with K&N’s Haray Bharay Nuggets, drizzle some sweet and sour sauce and serve with extra sauce.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

15 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
چاول (ابلے ہوئے) 1.5(ڈیڑھ کپ)
مٹر (ابلے ہوئے) آدھا کپ
گاجر آدھا کپ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
لہسن چوپڈ 1چائے کا چمچ
پیاز چوپڈ آدھا کپ
سویا ساس 1چائے کا چمچ
سرکہ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
انڈہ 1عدد
سویٹ ایند سور ساس اجزاء:
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
پانی 1چوتھائی کپ
کارن فلور 1کھانے کا چمچ
انناس جوس 2تہائی کپ
سرکہ 1تہائی کپ
براؤن شوگر 1تہائی کپ
کیچپ 3کھانے کے چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
چِلی ساس 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
سویٹ اینڈ سور ساس تیاری :
ایک پین میں انناس جوس ، سرکہ ، براؤن شوگر ، کیچپاور سویا س ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس مکسچر میں سفید مرچ، چِلی ساس، پانی اور کارن فلور ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل، پیاز، لہسنڈال کر تھوڑا سا مکس کر یں پھر انڈہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب اس میں ابلے ہوئے چاول ، نمک ، کالی مرچ، سرکہ ، سویا ساس ، گاجر ، ابلے ہوئے مٹراورسفید مرچ ڈال کر چاول اچھی طرح مکس کر لیں۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Haray Bharay Nuggetsتیار کر لیں۔
اب ایک پلیٹ میں چاول ڈال کر اس پر نگٹس رکھ دیں۔
سویٹ اینڈ سور ساس کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *