Sweet and sour chicken with butter garlic rice There is a ton of sweet and sour spicy snacks available in Pakistan and sooperchef is proud to present the tastiest one to its viewers, say hello to the sweet and sour chicken with butter and garlic rice recipe. There is a wide variety of tasty and appetizing snacks that you need to check out on sooperchef.pk which includes the delectable ...
Read More
Sweet and sour chicken with butter garlic rice There is a ton of sweet and sour spicy snacks available in Pakistan and sooperchef is proud to present the tastiest one to its viewers, say hello to the sweet and sour chicken with butter and garlic rice recipe. There is a wide variety of tasty and appetizing snacks that you need to check out on sooperchef.pk which includes the delectable penne pasta , the scrumptious bbq chicken nachos , crispy and crumbly honey chicken drumsticks and the tangy shezuan chicken with fried rice. The main ingredients that are used for the preparation of the sweet and sour chicken with butter garlic rice are boiled rice, chicken meat which is stripped off the bone and cut into chunks or cubes, butter, maida flour corn flour, and sugar. Tomato sauce and vinegar are also used. Vegetables like sliced carrots, green capsicum, red capsicum, and tomato paste along with spices and herbs like salt, white pepper powder and soy sauce play an important role in providing the recipe with the great delectable taste. When ready, this delectable assortment looks like a delicious blend of desi and Chinese cuisine. Some variants of the sweet and sour chicken with butter garlic rice are prepared with seafood like prawns, freshwater shrimps and fish meat that is chopped into cubes and chunks. You can find the complete preparation method and entire sweet and sour chicken with butter garlic rice in Urdu and English language on sooperchef.pk. You can also learn to prepare the recipe from our two-minute video guide.
Less Content

Ingredients

  • Chicken Boneless 400g
  • Rice (Boiled) 500g
  • Salt as per taste
  • Black Pepper Crushed 1 tsp
  • Soy Sauce 2 tbsp
  • Sugar 2 tbsp
  • Vinegar 3 tbsp
  • Maida Flour 2 tbsp
  • Cooking Oil 3 tbsp
  • Tomato Ketchup 4 tbsp
  • Hot Water Half Cup
  • Carrots 10g
  • Green Capsicum 10g
  • Red Capsicum 10g
  • Pineapple 25g
  • Butter 25g
  • Corn Flour 5 tbsp
  • Onion 10g
  • White Pepper Powder 1 tbsp
  • Garlic Chopped 2 tbsp

Method
In a pot, add chicken, salt, black pepper powder, soy sauce, sugar, vinegar, Maida flour, corn flour and marinate it.
Now fry it until golden brown in cooking oil.
In another cooking pot, add cooking oil, garlic, carrots, onion, green capsicum, red capsicum, vinegar, tomato ketchup, fried chicken, pineapple and cook it for 2-3 minutes.
Now add hot water and corn flour mixed in water. Cook it for 2-3 minutes.
Rice: In a cooking pot, add butter, garlic chopped and cook it until light brown.
Afterward, add boiled rice, salt, white pepper powder, soy sauce and cook for 2-3 minutes.
Your tasty Sweet And Sour Chicken And Butter, Garlic Rice is ready to serve.

اجزاء

  • چکن بون لیس 400گرام
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
  • سو یا سوس دو کھانے کے چمچ
  • چینی دو کھانے کے چمچ
  • سرکہ تین کھانے کے چمچ
  • میدہ دو کھانے کے چمچ
  • کھانے کا تیل تین کھانے کے چمچ
  • گاجر 10گرام
  • پیاز 10گرام
  • سبز شملہ مرچ 10گرام
  • لال شملہ مرچ 10گرام
  • ٹماٹو کیچپ چار کھانے کے چمچ
  • پائن ایپل 25گرام
  • گرم پانی آدھا کپ
  • کارن فلور پانچ کھانے کے چمچ
  • مکھن 25گرام
  • لہسن چوپڈ دو کھانے کے چمچ
  • اُبلے ہوئے چاول 500گرام
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • سفید مرچ پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچ

ترکیب
ایک برتن میں چکن ڈالیں اور اس میں نمک، کالی مرچ، سویا سوس ، چینی، سرکہ، میدہ، اور کارن فلور ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل ڈال کرچکن کو لائٹ براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔
ایک پین میں کھانے کا تیل ڈالیں اور اس میں لہسن، گاجر، پیاز، سبز شملہ مرچ، لال شملہ مرچ، سرکہ، ٹماٹو کیچپ، فرائی کیا ہوا چکناور پائن ایپل ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں گرم پانی، کارن فلورکو آدھا کپ پانی میں حل کر کے ڈال دیں۔
چاولؒ : ایک پین میں مکھن اور لہسن چوپ کئے ہوئے ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کر یں۔اب اس میں اُبلے ہوئے چاول، نمک، سویا سوس، سفید مرچ پیسی ہوئی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں آپکے بٹر گارلک رائس تیار ہیں۔

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *