This is a wonderful Palak Pakora Recipe having a good flavour using potatoes and chicken filling.This is an instant yet delectable Palak Pakora recipe to try in Iftar. ...
Read More
This is a wonderful Palak Pakora Recipe having a good flavour using potatoes and chicken filling.This is an instant yet delectable Palak Pakora recipe to try in Iftar.
Less Content
  • Ingredients of filling:
  • 1 cup Chicken (boiled & shredded)
  • 1 cup Potato (boiled & mashed)
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Chili sauce
  • Tbsp Soya sauce
  • 1/2 tsp Black pepper
  • 1/2 tsp White pepper
  • 1/2 tsp Garlic powder
  • 2-3 tbsp Jalapeno (chopped)
  • Ingredients for coating:
  • 20-25 Spinach leaves
  • 2 cup Gram flour
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Black pepper
  • 1/2 tsp White pepper
  • 1 tbsp Soya sauce
  • 1 tbsp Chili sauce
  • 1/2 Red chili powder
  • Water as required
  • Directions:
  • In a bowl add shredded chicken, potato, salt, chili sauce, soya sauce, black pepper, white pepper, jalapenos and mix it well.
  • In another bowl add gram flour, salt, black pepper, white pepper, soya sauce, chili sauce, red chili powder and mix it well.
  • Gradually add water and make a semi thick batter.
  • Take one spinach leaf, add some filling and roll out the leaf.
  • Coat the spinach leaf in gram flour better and fry until golden brown.
  • Your stuffed spinach pakoras are ready to serve.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

10-12 minutes

Serve:

8-10 persons

فلنگ اجزاء:
چکن باریک کٹا ہوا 1کپ
ابلے آلو 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
چِلی ساس 1کھانے کا چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
کالی مر چ آدھا چائے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈٖر آدھا چائے کا چمچ
چوپڈ ہیلو پینو 2-3کھانے کے چمچ
کوٹنگ اجزاء:
پالک کے پتے 20-25عدد
بیسن 2کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
چِلی ساس 1کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک باؤل میں باریک کٹا ہوا چکن، آلو، نمک، چِلی ساس، سویا ساس، کالی مرچ، سفید مرچ اور ہیلو پینو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ایک دوسرے باؤل میں بیسن، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ، سویا ساس، چِلی ساس اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈال کر گاڑھا بیٹر بنا لیں۔
اب ایک پالک کا پتالیں اس پر فلنگ ڈالیں اور رول کر لیں۔
پھر اس پالک کو بیسن میں کوٹ کر لیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار پالک پکوڑا تیار ہیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

10-12 منٹ

افراد :

افراد 08-10

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *