Recipes

More

Stuffed Capsicum with Aloo Chaat | Iftar Snacks

Stuffed Capsicum with Aloo Chaat | Iftar Snacks

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    5
  • SERVING
    4

Wanna try something new this Iftar? Try out this unique Stuffed Capsicum with Aloo Chaat and surprise your friends and family with this delicious innovation. Capsicum Pakora stuffed with Aloo Chaat gets even more appetizing when made with Shan Chaat Masala. Try out this Stuffed Capsicum with Aloo Chaat and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Batter:
Ingredients for Stuffing:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add gram flour, rice flour, red chili powder, turmeric powder, garlic powder, carom seeds, baking soda, salt, water, Shan Chaat Masala and mix well.

2 .
Take a whole green capsicum, dip in the prepared batter and deep fry until golden brown.

3 .
Stain and keep aside and cool down to room temperature.

4 .
Cut the fried capsicum into two equal parts.

5 .
Remove the seeds and keep aside.

6 .
In a bowl add onion, potatoes, sweet corn, tomatoes, coriander leaves, carrot, tamarind sauce, red chili powder, shan chaat masala, lemon juice, salt and mix well.

7 .
Now fill in the capsicums with the prepared filling.

8 .
Sprinkle Shan Chaat masala and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں بیسن، چاول کا آٹا، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، اجوائن، بیکنگ سوڈا، نمک، پانی اورشان چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک ثابت شملا مرچ لے کر تیار کئے ہوئے بیٹر میں ڈال کر پھر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
پھر ان کو چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

4 .
اب تلی ہوئی شملا مرچ کو دو حصوں میں کاٹ لیں۔

5 .
پھر ان کے بیج نکال لیں اورسائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک باؤل میں پیاز، آلو، سویٹ کارن، ٹماٹر، ہرا دھنیا، گاجر، املی کی چٹنی، لال مرچ پاؤڈر، شان چاٹ مصالحہ لیموں کا رس اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
پھر تیار کی ہوئی فلنگ کو شملا مرچ میں بھر دیں۔

8 .
شان چاٹ مصالحہ چھڑک کر سرو کریں۔

Recipe Tips