Recipes

More

Stromboli Recipe | Stromboli Recipe With Shami Kabab

Stromboli Recipe | Stromboli Recipe With Shami Kabab

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    5

Research Content

Stromboli Recipe: Try this Amazing Stromboli Recipe & learn how to make your Stuffed Stromboli (With Shami Kabab) Recipe in simple quick and easy steps all at the convenience of your home kitchen.

Stromboli Recipe: Try this Amazing Stromboli Recipe & learn how to make your Stuffed Stromboli (With Shami Kabab) Recipe in simple quick and easy steps all at the convenience of your home kitchen.

 Ingredients

Ingredients for dough:
Ingredients for marinara sauce:
Ingredients for filling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add the flour, sugar, yeast and salt in a bowl and combine well. Add water, 2 tbsp oil and mix properly. Knead until the dough forms into a ball.

2 .
Add 2 tsp oil to grease the bowl and dough. Cover the bowl with cling wrap and put it in a warm place to let it double in size for about 1 hour.

3 .
Take the dough out on a lightly floured surface and gently knead to make a smooth and firm ball. Divide it into 4 equal pieces.

4 .
Prepare K&N’s Shami Kabab as per the instructions on the pack. Preheat your oven.

5 .
Dust your work place and roll out the dough in rectangular shape. Brush the dough with butter, sprinkle garlic and half cup of mozzarella cheese on top.

6 .
Spread K&N’s Shami Kabab on it and cover it with pizza sauce. Cover it with parsley and half cup mozzarella. Sprinkle salt and black pepper on top.

7 .
Carefully roll up the long edge of your Stromboli, starting with the one edge to another. Roll it tightly so that it stays together.

8 .
Transfer it to a baking tray, brush egg on top and sprinkle parmesan and parsley on it. Use a knife to make shallow diagonal cuts on top of the stromboli.

9 .
Bake at 180 degree for 25-30 minutes or until the top is brown. Sprinkle with fresh parsley and dip in warm marinara sauce.

10 .
In a large pot heat olive oil over medium heat. Add onion, carrot and garlic. Cook until soft for about 5 minutes. Add tomatoes puree and tomato paste. Then add salt, black pepper, basil and oregano and mix well.

11 .
Simmer uncovered on low heat for 20 minutes or until sauce reaches desired consistency. Add water if required.

12 .
Tasty Stromboli Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، چینی، خمیر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں پانی اور تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے نرم ڈو بنا لیں۔

2 .
پھر ایک باؤل کو تیل سے گریس کر کے اس میں ڈو ڈالیں اور کلنگ ریپ سے ڈھانپ کر گرم جگہ پر رکھ دیں جب تک ڈو سائز میں ڈبل ہوجائے۔

3 .
اب ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

4 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق شا می کباب تیار کر لیں۔

5 .
اب میدہ چھڑک کر ڈو کو بیل لیں۔پھر ڈو پر برش سے مکھن لگائیں او ر اس پر لہسن، موزریلا چیز چھڑک دیں۔

6 .
اب اس پر شا می کباب رکھیں اور پیزا ساس لگائیں۔پھر اس پر پارسلے، موزریلا چیز رکھیں اور نمک اور کالی مرچ چھڑک دیں۔

7 .
اب احتیاط سے ایک کونے سے دوسرے کونے تک رول کر لیں۔

8 .
پھر اس کو بیکنگ ٹرے میں رکھ کر برش سے انڈہ لگائیں اور پامیزن، پارسلے چھڑک دیں۔اب چھڑی کی مدد سے ہلکے سے کٹ لگا لیں۔

9 .
پھر ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر پچیس سے تیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔اب اس پر تازہ پارسلے چھڑک کر گرم میری نارہ ساس میں ڈِپ کر کے سرو کریں۔

10 .
ایک پین میں زیتون کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز، گاجر اور لہسن ڈال کر پانچ منٹ نرم ہونے تک پکائیں۔اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، ٹماٹو پیسٹ، نمک، کالی مرچ، بیزل اور اوریگانو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

11 .
پھر ڈھکے بغیر بیس منٹ تک پکائیں جب تک ساس گاڑھی ہوجائے۔

12 .
مزیدار سٹروم بولی وِد شامی کباب تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More