Recipes

More

Street Style Tea | Kashmiri Chai (Pink Tea) And Masala Chai

Street Style Tea | Kashmiri Chai (Pink Tea) And Masala Chai

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    2

Research Content

Kashmiri Chai And Masala Chai: There is no sincere Love than the Love of Tea. As honest as a handshake. Start off your day with Kashmiri Chai and Masala Chai. Try this Tea Recipe through out this Winter if you are Dieheart Chai Lover.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add water in a saucepan, add Kashmiri tea leaves, baking soda and bring it to boil. Cook for 15 to 20 minutes or until kehwa reduce to half of its quantity.

2 .
Turn off the flame and add chilled water then beat it for 10 to 15 minutes.

3 .
Turn off the flame and add chilled water then beat it for 10 to 15 minutes.

4 .
In a saucepan add milk, let it cook for 3 to 5 minutes. Then add salt, sugar, kehwa and bring it to boil.

5 .
Beat it well. Garnish with pistachio, almonds and serve hot.

6 .
In a pan boil water, add cardamom, cloves, star anise, peppercorn, ginger, cinnamon, nutmeg, fennel seeds and let it boil for 3 to 5 minutes. Then add tea powder and boil it again.

7 .
Add milk and sugar in last. Cook until milk boils. Strain and serve.

8 .
Street Style Tea ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کشمیری چائے بنانے کے لئے ایک پین میں کشمیری چائے کے پتے اور بیکنگ سوڈا ڈال کر ابلنے دیں اور پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔

2 .
اب چولہا بند کر کے اس میں ٹھنڈا پانی ڈالیں اور دس سے پندرہ منٹ پھینٹ لیں۔

3 .
پھر چولہا چلا کر اس میں سبز الائچی ڈالیں اور دس سے پندرہ منٹ پھینٹ کر کہوہ چھان لیں۔

4 .
اب ایک پین میں دوددھ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں نمک، چینی اور کہوہ ڈال کرابلنے دیں۔

5 .
پھر اچھی طرح پھینٹ لیں اورپستہ،بادام کے ساتھ گارنش کریں۔

6 .
مصا لحہ چائے بنانے کے لئے ایک پین میں پانی، الائچی، لونگ، بادیان، کالی مرچ، ادرک، دار چینی، جائفل اور سونف ڈال کر تین سے پانچ منٹ ابلنے دیں۔اب اس میں چائے پاؤڈر ڈال کر دوبارہ ابال لیں۔

7 .
پھر آخر میں دودھ اور چینی ڈال کر اچھی طرح ابال لیں اور چھان کر سرو کریں۔

8 .
پھر آخر میں دودھ اور چینی ڈال کر اچھی طرح ابال لیں اور چھان کر سرو کریں۔

Recipe Tips