Recipes

More

Street Style Pizza Puri Recipe

Street Style Pizza Puri Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3

Presenting everyone’s favorite Gol Gappa in a unique way as Pizza Puri. Filled with yummilicious pizza stuffing this crispy crunchy Pizza Puri has all the right flavors. Try out this savory Pizza Puri this Ramzan and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, semolina, salt, water and knead a soft dough. Cover with damp cloth and let it rest for 10-15 minutes.

2 .
Now take your dough and cut into 4 equal parts. Take one part and roll it down into thin sheet. The thinner the sheet, the crispier will be gol gappa.

3 .
Cut the dough into round shapes, heat oil in a pan and fry them by gently pressing it in oil until it puffs.

4 .
In a bowl add onion, tomatoes, green capsicum, red capsicum, corn, pizza sauce, salt, black pepper powder, red chili flakes, oregano and mix well. Set aside.

5 .
In a bowl add mayo, cream, sriracha sauce, vinegar, salt, black pepper powder, paprika powder, garlic powder, onion, sugar, dry parsley, dry thyme, oregano and mix well. Set aside.

6 .
Take each prepared gola gappa, crack it from top and stuff in prepared pizza stuffing. Top it with cheese, chili flakes, oregano.

7 .
Microwave the stuffed gol gappas for 2-3 minutes or until cheese melts.

8 .
Microwave the stuffed gol gappas for 2-3 minutes or until cheese melts.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گول گپے بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، سوجی، نمک اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور گیے کپڑے سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور باریک شیٹ میں بیل لیں۔شیٹ جتنی باریک ہوگی گول گپے اتنے ہی کرسپی ہوں گے۔

3 .
پھر ڈوکو گول شکل میں بیل لیں اور ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے ان کو فرائی کر لیں۔

4 .
پیزا سٹفنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں پیاز، ٹماٹر، سبز شملا مرچ، سرخ شملا مرچ، کارنز، پیزا سوس، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، اوریگانو اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
رانچ سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، کریم، سریراچا سوس، سرکہ، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، پیاز، پاؤڈرڈ شوگر، خشک پارسلی، اوریگانو اور خشک تھائم ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
اسمبلنگ کے لئے گول گپوں کے اوپر سوراخ کریں اور اس میں تیار کی ہوئی پیزا سٹفنگ بھر دیں۔اب اس پر چیز، کٹی لال مرچیں اور اوریگانو چھڑک دیں۔

7 .
اب ان گول گپوں کو دو سے تین منٹ یا چیز پگھلنے تک مائیکر ویو کر لیں۔

8 .
مزیدار سٹریٹ سٹائل پیزا پوری ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
26 Apr 2021 06:47 AM
Yummmy Read More